Reprezentanţii USR au transmis că motivarea CCR pe decizia de admitere a obiecţiei Guvernului privind legea de înfiinţarea a unui DNA al pădurilor este ridicol. USR precizează că va redepune proiectul de lege şi va indica sursa de finanţare, pe a cărei lipsă o foloseşte Curtea Constituţională în argumentele hotărârii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„CCR a publicat motivarea deciziei de respingere a DNA-ului pădurilor. Motivul ridicol e lipsa indicării unei surse certe de finanţare!  În ultimii patru ani au fost adoptate zeci de legi fără surse certe de finanţare şi fără analize de impact bugetar, unele dintre ele care au destabilizat complet bugetul de stat. CCR nu le-a văzut pe acelea. Dar iată că au găsit de cuviinţă să folosească acest motiv ca să respingă DNA-ul pădurilor, o structură menită să lupte cu adevărat împotriva defrişărilor ilegale din pădurile ţării”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a USR.

Sursa menţionată precizează că va continua să lupte pentru înfiinţarea acestei structuri şi reproşează Guvernului PNL că, în loc să identifice fonduri pentru crearea DNA al pădurilor, a ales să blocheze legea la CCR.

„Nicio problemă. Noi continuăm să milităm pentru DNA-ul Pădurilor şi vom redepune legea indicând sursa de finanţare. Este revoltător că Guvernul PNL în loc să identifice fonduri pentru a transforma în realitate DNA-ul Pădurilor a ales să blocheze legea la CCR. Lupta pentru apărarea pădurilor României ar trebui să fie comună, dar se pare că mafia lemnului are legături puternice cu oamenii aflaţi la putere. Pe 6 decembrie sunt alegeri. Dacă nu vrei să mai ajungă la guvernare cei care blochează DNA-ul Pădurilor şi care protejează mafia lemnului, ai o singură alegere - Alianţa USR-PLUS”, conchide sursa amintită.

Curtea Constituţională a motivat, vineri, decizia prin care a admis sesizarea Guvernului pe legea USR care prevede înfiinţarea DNA al pădurilor. Judecătorii CCR argumentează că actul normativ a fost adoptat de Parlament are o sursă de finanţare incertă, lucru care încalcă prevederile constituţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.