Grupul energetic italian Enel a anunţat că a semnat vineri un acord de facilitate de credit „asociat obiectivelor de sustenabilitate” în valoare de 1 miliard de euro pe termen de şase ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel S.p.A. a semnat astăzi un acord de facilitate de credit 'asociat obiectivelor de sustenabilitate' în valoare de 1 miliard de euro pe termen de şase ani, structurat sub forma unui credit sindicalizat, cu scadenţă pe 15 octombrie 2026”, a informat grupul.

Creditul este menit să răspundă nevoilor de finanţare uzuale ale grupului şi urmează adoptării de către Enel a unui „cadru de finanţare asociat obiectivelor de sustenabilitate”, primul de acest tip din lume, revizuit de furnizorul secundar Vigeo Eiris, care prezintă întreaga strategie de finanţare asociată obiectivelor de sustenabilitate în mai multe soluţii de finanţare (documente comerciale, împrumuturi şi obligaţiuni), integrând pe deplin sustenabilitatea în programul global de finanţare al grupului.

Cadrul este aliniat Principiilor Obligaţiunilor de Sustenabilitate (SLBP – Sustainability-Linked Bond Principles) ale Asociaţiei Internaţionale a Pieţei de Capital (ICMA), precum şi Principiilor Împrumuturilor de Sustenabilitate ale Loan Market Association (LMA).

În conformitate cu cadrul, creditul este legat de indicatorul cheie de performanţă („KPI”) al ponderii capacităţii instalate în energie regenerabilă (adică, procentul capacităţii instalate consolidate de energie regenerabilă în capacitatea instalate consolidată totală) şi de realizarea aferentă a unei performanţe de sustenabilitate pentru ţinta („SPT”) egală sau mai mare de 60% până la 31 decembrie 2022 (la 30 iunie 2020, cifra era egală cu 51,9%).

Pe baza realizării SPT până la data limită, linia de credit prevede un mecanism step-up / step-down, care va avea impact asupra diferenţei de dobândă aplicate extragerilor din linia de credit, reflectând astfel valoarea sustenabilităţii.

”Creditul reflectă angajamentul Enel, cea mai mare companie privată de energie electrică din lume în funcţie de capacitatea instalată în energie regenerabilă, de a contribui la realizarea ODD 7.2, adică 'Creşterea substanţială a cotei de energie regenerabilă în mixul energetic global până în 2030'. Semnarea acestui împrumut este în concordanţă cu strategia financiară a Enel, caracterizată tot mai mult de finanţări durabile, aşa cum dovedeşte obiectivul Grupului de a majora ponderea surselor de finanţare sustenabile din datoria brută până la 43% în 2022 şi la aproximativ 77% în 2030”, mai arată grupul.

Tranzacţia a fost susţinută de un sindicat format din şase bănci, care acţionează în calitate de finanţatori şi Bookrunners & Mandate Lead Arrangers.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.