Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că grupul parlamentar al partidului a sesizat Curtea Constituţională cu privire la două proiecte de lege adoptate cu majoritatea voturilor PSD care prevăd creşteri salariale pentru funcţionarii publici ai administraţiei publice locale şi Parlamentului. El precizează că iniţiativele legislative au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului şi neavând o sursă de finanţare pentru acele majorări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Grupul deputatilor PNL a atacat la CCR două legi votate de majoritatea PSD, în ultima şedinţă de vot final. Prima lege atacată este cea referitoare la acordarea de sporuri şi creşteri salariale în administraţia publică centrală şi Parlament. Amendamentele vizând creşterea cu 15% pentru «complexitatea muncii», nu au fost discutate la Senat, unde proiectul iniţial prevedea o cu totul altă tema de reglementare. Prin urmare, noi considerăm că a fost încălcat principiul bicameralismului. În altă ordine de idei a fost încălcată legea responsabilităţii fiscale, care obligă iniţiatorul să precizeze sursa de finanţare pentru proiectele cu impact bugetar. Sunt doar doua din cele mai importante argumente pe care le-am folosit în sesizarea către CCR”, a afirmat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă remis vineri News.ro.
 
El precizează grupul deputaţilor PNL a atacat la CCR şi majorarea etapizată a ISR, care presupune creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat.
 
„În acelaşi timp, grupul deputatilor PNL a sesizat CCR in cazul majorării etapizate a ISR, care presupune şi creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat. PNL încurajează munca, nu nemunca, motiv pentru care am şi legiferat ca cei care refuza un loc de munca sa nu mai beneficieze de ajutoare sociale. PNL este pregătit sa atace la CCR orice proiect populist al PSD care aruncă în aer finanţele României”, a conchis Roman. 
 
Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, un proiect de lege care modifică şi completează Legea-cadru153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, astfel încât şi alte categorii de funcţionari publică să beneficieze de majorarea cu 15% a salariului de bază, cum ar fi cei care lucrează la Administraţia Prezidenţiala, Secretariatul General al Guvernului şi Parlament. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.