Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a părăsit summitul şefilor de stat şi de guverne din UE, care tocmai a început, la Bruxelles, pentrua intra în carantină, în urma unui caz de covid-19 în echipa sa, a anunţat ea joi pe Twitter, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tocmai am fost informată că un membru al echipei mele a fost testat pozitiv cu covid-19 în această (joi) dimineaţa. Eu am fost testată negativ cu covid-19. Cu toate acestea, ca măsură de precauţie, părăsesc imediat Consiliul European, pentru a mă plasa în carantină”, a anunţat Ursula von der Leyen.

Summitul continuă, a anunţat o sursă apropiată Comsiliului.

Liderii europeni au sosit toţi la Bruxelles.

Premierul danez Mette Frederiksen şi-a exprimat, înaintea acestei reuniuni, regretul cu privire la faptul că summitul nu a fost ”organizat sub formă de videoconferinţă”, potrivit agenţiei Ritzau.

Este a doua oară când Ursula von der Leyen, în vârstă de 62 de ani, este nevoită să se plaseze în carantină.

La 5 octombrie, preşedinta germană a CE a intrat în carantină timp de o zi, în urma unei reuniuni, cu o săptămână mai înainte, cu o persoană testată pozitiv cu covid-19.

Mai mulţi membri ai Comisiei Europene au fost de asemenea nevoiţi să se paseze în carantină - inclusiv şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, care a anunţat acest lucru marţi, la o săptămână după o vizită în Etiopia.

Preşedintele Parlamentului European (PE) David Sassoli a fost nevoit să se plaseze în carantină în martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.