Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a intrat în concediu de odihnă, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Municipiului Bucureşti Mariana Stancu-Ţipişcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnul prefect este în concediu legal de odihnă”, a declarat joi Mariana Stancu-Ţipişcă, după şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 168.490. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti - 777, urmat de Cluj - 227, Iaşi - 200, Timiş - 175, Bacău - 150, Prahova - 137, Braşov-130, Sibiu - 129, Alba - 126, Mureş - 123, Suceava - 116, Galaţi - 114, Ilfov - 101. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 73 de decese, bilanţul fiind de 5.674. În prezent, 721 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit joi, de la ora 15.30, şi a aprobat solicitarea ca 15 unităţi de învăţământ din Capitală să fie trecute în scenariul roşu, iar trei din roşu să treacă în scenariul galben, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro. De asemenea, a fost aprobată şi încetarea aplicării deciziilor CMBSU prin care a fost interzisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci, şi cea a operatorilor licenţiaţi în jocuri de noroc, inclusiv cazinouri, precum şi purtarea măştii în proximitatea şcolilor, pe o rază de 50 de metri. Contextul este dat de decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) privind prelungirea stării de alertă, care include alte prevederi aplicabile la nivel naţional, au adăugat sursele menţionate.

Comitetul Municipal a aprobat şi cererea Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restauranteloe din România (HORA) de a participa la şedinţele CMBSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.