Primarul oraşului Brăila Marian Viorel Dragomir a scris pe Facebook că purtarea măştii nu este obligatorie în oraş şi o poartă cine doreşte. Edilul precizează că masca trebuie purtată doar în pieţe, târguri, faleză, zone de aşteptare pietonale şi în proximitatea şcolii, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie pentru persoanele de peste 5 ani în municipiul Brăila şi în alte 13 sate din judeţ. Acesta a adăugat că unii i-au spus să stea liniştit şi să nu se pună contra curentului, însă primarul le-a replicat „decât o viaţă de slugă, mai bine 4 ani vultur”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„VICTORIE !!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!! 1. O să respect întotdeauna legea, chiar şi atunci când nu imi convine. DAR, o sa folosesc toate mijlocele legale pentru a apara drepturile şi libertăţile brăilenilor şi voi iniţia procedura de modificare a hotărârilor şi legilor abuzive.
2. Conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgentă 49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:
- pieţe
- târguri
- zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea)
- faleza
- zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje
- exteriorul obiectivelor turistice
- zonele pietonale comerciale
- proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii 
3. Când vă plimbaţi în Parcul Monument, Gradina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepţia locaţiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta. Acum, fiecare are dreptul de a decide !!!
4. Persoane mai temătoare spun … dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile. Eu ii intreb, cu tot respectul - garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectam? Există un studiu oficial? Personalul D.S.P. Brăila a purtat mască, a respectat regulile … şi totuşi s-a infectat !!! 
5. Unii mi-au spus - Au trecut alegerile, eşti 4 ani primar …. stai liniştit … nu te pune contra curentului ….
Am spus odată – DECÂT O VIAŢĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR !!! Nu sunt „vultur”, este doar un proverb românesc adaptat.
O să ramân mereu acelaşi om sincer şi nu ma voi vinde pentru un post sau interes personal.
Cu prietenie,
Primar
Dragomir Viorel Marian”, a scris edilul oraşului Brăila joi pe Facebook. 
 
„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în următoarele localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri /1000 de locuitori: municipiul Brăila(1,59) şi satele Berteştii de jos, Chichineţu, Batogu, Vultureni, Frecăţei, Căldăruşa, Gulianca, Cotu Lung, Muchea, Drogu, Tudor Vladimirescu, Baldovineşti şi Zăvoaia începând cu 13 octombrie 2020”,  arată primul articol al hotărârii CJSU Brăila.
 
Măsura Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a intrat în vigoare de marţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.