Barron Trump, fiul lui Donald şi al Melaniei Trump, a fost testat pozitiv cu covid-19, a anunţat Prima Doamnă a Statelor Unite, care precizează că acesta a fost testat ulterior negativ, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Barron Trump, aşa cum ştiţi a avut corona 19”, a anunţat preşedintele american, folosind o formulă greşită pentru a desemna boala cauzată de noul coronavirus, la un miting la Des Moines, în Iowa, cu 20 de zile înainte de alegeri.

”L-a avut atât de puţin timp, că nici nu ştiu dacă ştia că-l are”, a adăugat el.

Într-un text intitluat ”Experienţa mea a covid-19”, Melania Trump, care a fost testată pozitiv cu covid-19 în urmă cu două săptămâni, la fel ca soţul său, a anunţat că şi ea a fost testată negativ.

Comunicarea Casei Albe şi a medicului preşedintelui, doctorul Sean Conley, a fost extrem de opacă şi confuză de la începutul lui octombrie, alimentând întrebări.

”Încurajez pe toată lumea să continue să trăiască o viaţă cât mai sănătoasă posibil”, scrie "First Lady" în textul său, publicat pe Twitter.

”Un regim echilibrat, aer proaspăt şi vitamine sunt cu adevărat esenţiale pentrua ne păstra corpurile în sănătate bună”, adaugă ea, insistând de asemenea asupra importanţei ”compasiunii” şi ”umilinţei”.

Următoarea mare întâlnire a lui Donald Trump cu Joe Biden are loc joi, dar nu este cea aşteptată.

După ce a doua dezbatere televizată a fost anulată, ei urmează să răspundă în direct la televiziune întrebărilor unor alegători - însă la posturi de televiziune diferite.

Postul NBC News a anunţat că preşedintele republican în exerciţiu va răspunde întrebărilor unor alegători timp de o oră, în Florida, joi seara, la ora 0.00 GMT (3.00, ora României), în timp ce adversarul său va face acelaşi aexerciţiu în statul său natal - Pennsylvania - la postul concurent ABC News.

În aceste două state-cheie, Trump a obţinut victoria în 2016, iar ele joacă un rol central în rezultatul alegerilor de la 3 noiembrie.

RĂZBOIUL AUDIENŢELOR

O tradiţie politică americană, "town hall"-ul este o emisiune televizată, în direct, în timpul căreia un panel de alegători întreabă, supervizaţi de către un moderator, un candidat.

Audienţele acestor două întâlniri sunt extrem de urmărite cu scopul de a fi comparate, în contextul în care imensa majoritate a sondajelor îl dau câştigător pe Joe Biden.

Din motive sanitare, de teamă că Trump este în continuare contagios - el a fost declarat nevativ cu covid-19 în urma unui test rapid -, Comisia independentă însărcinată cu organizarea dezbaterilor a decis ca dezbaterea să fie virtuală.

Însă acest format a fost respins categoric de către furtunosul preşedinte, care s-a remarcat prin întreruperea constantă şi agresivă a fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama în prima dezbatere, la sfârşitul lui septembrie.

A treia dezbatere este prevzută, în continuare, la 22 octombrie, la Nashville, în Tennessee.

Donald Trump şi moderatoarea Savannah Guthrie vor respecta, joi, distanţarea socială, iar participanţii care îi vor pune întrebări locatarului Casei Albe vor purta mască, a precizat NBC News.

Dr Anthony Fauci, unul dintre principalii experţi ai Guvernului american în noul coronavirus, a apreciat că preşedintele ”nu mai transmite virus infecţios”, a precizat postul.

Vizibil plin de energie şi încercând să arate că a bătut virusul, republicanul în vârstă de 74 de ani şi-a insultat din nou adversarul marţi seara, catalogându-l drept ”prăjit” mental, după care a postat pe Twitter un montaj fotografic în care democratul în vârstă de 77 de ani apare într-un scaun cu rotile, într-un ospiciu.

Biden, care respectă în mod strict consemnele autorităţilor sanitare, spre deosebire de adversarul său, a rămas mult timp la domiciliul său în timpul pandemiei, după care şi-a intensificat puţin ritmul campaniei şi şi-a reuat deplasările.

Potrivit ultimului sondaj al Universtităţii Quinnipiac, veteranul politicii este în frunte în sondaje în Georgia cu şapte puncte avans faţă de Donald Trump, iar cei doi sunt cot la cot în Ohio - două state în care miliardarul newyorkez a obţinut victorii în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.