Premierul Ludovic Orban, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, participă joi, 15 octombrie, de la ora 10.00, la videoconferinţa “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoconferinţa va fi transmisă de televiziunea Profit.ro TV, pe pagina Agenţiei de presă News.ro şi pe pagina de Facebook News.ro.

Programul guvernamental de relansare economică, stadiul actual al investiţiilor şi cum au fost afectate de criza Covid-19, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea investiţiilor vor fi temele principale pe care premierul şi cei doi miniştri le vor aborda alături de Rozalia PAL - Country and Financial Sector Analysis, Economics Department at the European Investment Bank, Liviu ROGOJINARU – Secretar de Stat pentru Mediul de Afaceri în Ministerul Economiei, Ramona JURUBIŢĂ – Preşedintele Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Cristian PĂUN – Preşedinte CA FNGCIMM, Rudolf VIZENTAL – CEO, Fondator, ROCA Investments, Cristian NACU - Senior country officer pentru România şi Republica Moldova al International Finance Corporation, World Bank, Ionuţ SIMION – Preşedinte Camera Americană de Comerţ în România (AmCham Romania), Horia GUSTĂ - Preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România, Dragoş ROŞCA - Preşedinte Romanian Business Leaders (RBL) şi CEO al Delta Asset Invest, Dragoş ANASTASIU - Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK).

Subiectele discutate vor fi: principalele proiecte de infrastructură şi finanţarea lor, fondurile europene de aproape 80 de miliarde de euro pentru România şi cum le absorbim, programele de sprijin pentru companii şi garanţiile guvernamentale, capacitatea administrativă şi umană de a realiza proiecte pentru investiţii, în ce domenii să investim în criză, finanţări interne şi externe pentru sectorul privat, fondurile de investiţii - soluţie pentru companii şi susţinerea economiei, facilităţi economice şi fiscale pentru investiţii, digitalizarea serviciilor - factor important pentru investiţii.

În perioadele de criză sunt necesare investiţii mari în economie pentru susţinerea PIB, iar statul dă semnalul. Guvernul trebuie să propună şi să implementeze investiţii care să deschidă oportunităţi de business şi să limiteze efectele economice şi sociale  ale restricţiilor din ultima perioadă. La fel companiile private ar trebui să investească în producţie pe care să o vândă, să vină cu idei noi de business şi să îşi onoreze toate comenzile şi datoriile.

Economia trebuie să meargă înainte, principalele obiective fiind încurajarea producţiei şi consumului, iar banii trebuie păstraţi pe cât posibil în România şi reinvestiţi aici. Nu este vorba despre naţionalism economic, ci de un pragmatism de criză care să ne ajute să o depăşim.

Guvernul a anunţat un plan de relansare a economiei, luând în calcul şi crearea unui fond de investiţii deţinut în primă fază de statul român, dar şi în susţinerea investiţiilor greenfield.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 41,596 miliarde de lei, în primul semestru din 2020, în creştere cu 1,5%, comparativ cu semestrul I 2019, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În trimestrul II 2020, investiţiile nete au însumat 23,509 miliarde de lei, în creştere cu 0,4%, comparativ cu trimestrul II 2019.

Companiile private nu renunţă la planurile de investiţii, însă le reevaluează în funcţie de domeniul în care activează, de potenţialul acestora în noul context şi de situaţia financiară a fiecărei companii în parte.

Parteneri ai evenimentului sunt Alpha Bank, ROCA Investments, CEC Bank.

Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-roinvest-19406191

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.