Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul pregăteşte implementarea programului „Şcoala după şcoală”, care are un buget de 30 milioane lei. Ea a adăugat că programul prevede acordarea, lunar, pentru anii şcolari 2020-2021 şi 2021-2022, a unor tichete în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev care optează să participe la cursuri de after–school în instituţii publice sau private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Guvernul pregăteşte implementarea programului Şcoală după Şcoală, din legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, programul educaţional Şcoală după Şcoală începe cu un demers de pilotare, destinat elevilor aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii. Programul urmează să fie demarat şi implementat începând din acest an şcolar, cu finanţare europeană. Proiectul de ordonanţă care reglementează acest program a fost aprobat astăzi în şedinţa de Guvern. Bugetul este de 30 de milioane de euro şi prevede acordarea, lunar, pentru anii şcolari 2020 – 2021 şi 2021 – 2022, a unor tichete în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev care optează să participe la cursuri de „after–school” în instituţii publice sau private”, a scris Raluca Turcan miercuri pe Facebook.
 
Vicepremierul a adăugat că „beneficiarii acestui program-pilot vor fi 300.000 de copii din grupurile vulnerabile: elevii aparţinând minorităţii rome, cei din mediul rural, elevii cu dizabilităţi şi elevii din comunităţile dezavantajate economic”.
 
„Lista şcolilor din care provin copiii incluşi în Programul-pilot Şcoală după şcoală va fi propusă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, a mai spus Turcan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.