Compania energetică elveţiană MET Group a anunţat, miercuri, că a achiziţionat de la Enel Green Power un parc eolian de 42 MW în Bulgaria, al cincilea ca mărime din această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania energetică europeană MET Group, cu sediul în Elveţia, a achiziţionat de la Enel Green Power 100% din acţiunile pe care grupul italian le deţine într-un parc eolian din Bulgaria. Tranzacţia face parte din strategia de dezvoltare a MET pentru obţinerea unui portofoliu semnificativ de unităţi de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est (ECE). MET Group a semnat cu Enel Green Power S.p.A., divizia de energie regenerabilă a Enel Group, pe 12 octombrie, un contract ce vizează achiziţionarea parcului eolian de 42 MW, situat în apropiere de Kavarna, în nord-estul Bulgariei”, arată MET într-un comunicat.

Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc înainte de decembrie 2020.

Parcul eolian, al cincilea ca mărime din Bulgaria, are două locaţii, în municipiile Shabla şi Kamen Bryag. Având 14 turbine eoliene Vestas-V90, cu o capacitate de 3 MW fiecare, şi devenind funcţional din anul 2010, parcul eolian furnizează energie electrică echivalentă cu consumul a aproximativ 30.000 de locuinţe.

MET consideră că dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă în Europa Centrală şi de Est este o parte esenţială a strategiei sale de afaceri pentru viitor şi, în acelaşi timp, sprijină tranziţia energetică de la cărbune în Europa.

”Această achiziţie este un semn clar al punerii în practică a strategiei integrate a Grupului MET, de a extinde puternic portofoliul nostru de energie regenerabilă în regiunea ECE. Scopul nostru este să dezvoltăm un ansamblu diversificat geografic de capacităţi de generare a energiei şi de active în infrastructură, cu active importante în energia verde. În ceea ce priveşte diversificarea surselor, sunt convins că orientarea noastră prioritară către energiile regenerabile este abordarea corectă şi că, împreună cu competenţa noastră principală privind gazele naturale drept combustibil de tranziţie, putem sprijini dezvoltarea domeniului energetic pentru atingerea obiectivelor privind neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO al MET Group.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul în Elveţia, cu activităţi pe pieţele gazelor naturale, energiei şi petrolului. Compania MET este prezentă, prin sucursalele sale, în 14 ţări, pe 26 de pieţe de gaze naturale şi în 22 de centre de tranzacţionare internaţionale. În 2019, vânzările consolidate ale MET Group au fost de 11,7 miliarde euro, iar volumul gazelor naturale tranzacţionate a fost 50 miliarde metri cubi, ceea ce reprezintă 10% din consumul de gaze naturale al Europei. MET este deţinut 80% de angajaţii săi şi 20% de Keppel Corporation.

În România, Grupul MET este reprezentat de subsidiara MET România Energy, unul dintre cei mai importanţi furnizori din piaţa competitivă, ce acoperă segmentul de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice. Compania livrează circa 7.000.000 MWh pe an de energie electrică şi gaze naturale către aproximativ 2.500 de clienţi, în peste 5.000 de locuri de consum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.