Reprezentanţii Camerei Deputaţilor au transmis că 11 angajaţi sunt, în prezent, infectaţi cu noul coronavirus, „toate persoanele aflate în această situaţie urmând procedurile necesare legale în vigoare”. Sursa citată mai spune că la nivelul instituţiei au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecţia deputaţilor şi a angajaţilor, respectiv măşti de protecţie la intrarea în instituţie, produse dezinfectante şi gel dezinfectant în birouri şi în spaţiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distanţei de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru măsurarea temperaturii, dezinfecţie a locurilor comune din clădire, cum ar fi lifturi, grupuri sanitare şi alte spaţii folosite în comun, nebulizare spaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Camera Deputaţilor păstrează şi respectă,  în continuare, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului Sars Cov-2, iar personalul de specialitate, tehnic şi administrativ asigură, în condiţii optime, procedurile necesare derulării activităţii legislative. La Camera Deputaţilor sunt înregistrate, în prezent, 11 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaţilor, toate persoanele aflate în această situaţie urmând procedurile necesare legale în vigoare. Toate structurile instituţiei şi-au stabilit, încă din luna martie, un program de lucru decalat, care permite evitarea aglomeraţiei, şi o mare parte dintre angajaţi au optat pentru posibilitatea de a lucra de la domiciliu.  Menţionăm faptul că la nivelul instituţiei au fost implementate toate măsurile necesare pentru protecţia deputaţilor şi a angajaţilor, respectiv măşti de protecţie la intrarea în instituţie, produse dezinfectante şi gel dezinfectant în birouri şi în spaţiile comune, panouri din plexiglas, benzi de marcare pentru respectarea distanţei de 1,5 metri, dispozitive non contact pentru măsurarea temperaturii, dezinfecţie a locurilor comune din clădire (lifturi, grupuri sanitare şi alte spaţii folosite în comun), nebulizare spaţii. Accesul în clădire se realizează prin trasee special marcate atât pentru acces, cât şi pentru ieşire”, arată un comunicat de presă al instituţiei.
 
Referitor la activitatea parlamentară au fost implementate proceduri de dezbatere şi vot la distanţă pentru desfăşurarea şedintelor comisiilor, a şedinţelor de plen, ale Biroului permanent,
 
„Şedinţele Camerei Deputatilor şi şedintele comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care au necesitat prezenţa fizică a parlamentarilor, s-au desfăşurat în conformitate cu proceduri speciale care asigură respectarea distanţării sociale, pe lângă măşti şi dezinfectant fiind puse la dispoziţie şi mănuşi, iar locurile din sala de plen au fost marcate cu buline albe.  Pe ecranele de signalistică şi pe panourile special amenajate rulează informaţiile prin care angajaţii sunt permanent informaţi în legătură cu măsurile şi procedurile pe care trebuie să le urmeze în cazul apariţiei simptomelor de infectare”, mai arată sursa  citată.
 
Referitor la informaţiile apărute în mass media privind unele amenzi date personalului Camerei pentru nepurtarea măştilor de protecţie, reprezentanţii instituţiei precizează că sunt eronate şi că nu a fost acordată nicio amendă până acum. 
 
„Totodată, informaţia potrivit căreia organele abilitate ar fi acordat amenzi personalului pentru nepurtarea măştilor de protecţie este eronată, până în acest moment nefiind înregistrată nicio amendă pentru o astfel de situaţie. Facem menţiunea că măsurile enumerate mai sus reprezintă doar o parte din cele implementate şi suntem la dispoziţia instituţiilor media în vederea furnizării tuturor detaliilor necesare pentru a putea fi prezentate informaţii complete şi corecte pe această temă”, conchide documentul de presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.