Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia i-a dat marţi utimatum - până la 25 octombrie - preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko să plece de la putere, ameninţând că altfel va lansa un apel la grevă generală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proclamarea victoriei lui Aleksandr Lukaşenko în alegerile prezidenţiale contestate de la 9 august, împotriva lui Svetlana Tihanovskaia, a provocat o contestare de o amploare fără  precedent în Belarus.

”Dacă exigenţele nu ne sunt respectate până la 25 octombrie, întreaga ţară va ieşi paşnic în stradă la 26 octombrie, toate întreprinderile vor intra în grevă, toate drumurile vor fi blocate, iar magazinele de stat nu vor mai vinde nimic”, a ameninţat, într-un comunicat, opozanta care a fugit în Lituania după alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.