Fiind încărcate cu informaţii personale, smartphone-urile sunt o ţintă atractivă pentru infractorii cibernetici, potrivit Agenţiei Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA). Atacatorii caută întotdeauna o oportunitate de a infecta computerele şi telefoanele. Pentru a evita atacurile şi a vă proteja smartphone-ul, ar trebui respectate câteva recomandări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Păstraţi software-ul actualizat

Este unul dintre primele sfaturi date de toate companiile specializate în securitate cibernetică. Este esenţial să aveţi cea mai recentă versiune a sistemului de operare şi a aplicaţiilor mobile. Vulnerabilităţile apar uneori într-o versiune a software-ului, care sunt remediate în următoarea. În acest fel, sunt remediate unele defecţiuni ale sistemelor, care vor putea bloca încercările de accesare a dispozitivului. Actualizările automate sunt activate în mod normal pe terminalele Android.

Descoperă Samsung S9 Plus - oferte

Protejaţi-vă datele personale

Platforma Samsung Knox oferă securitate specifică a datelor. Acestea sunt criptate în mod implicit, utilizând un modul de criptare certificat de guvern. În caz de furt, nimeni nu va putea accesa aceste informaţii. O măsură în plus faţă de capacitatea de a izola datele personale într-o locaţie sigură a dispozitivului. În acest fel, confidenţialitatea dvs. este garantată.

Prevenirea oricărui mesaj suspect

 

Pentru a infecta dispozitivele, atacatorii folosesc formule de phishing, o tehnică care încearcă să înşele utilizatorul câştigându-şi încrederea. Acesta este unul dintre aspectele la care trebuie să fii mai atent. Utilizatorii ar trebui să se gândească de două ori înainte de a da clic pe un link, de a deschide un ataşament sau de a răspunde la o cerere de date, deoarece ar putea fi e-mailuri de phishing.

Link Samsung S9 Plus

Phishingul poate avea consecinţe grave. Scopul atacatorilor este de a obţine unele acreditări ale utilizatorului, furând în cele din urmă detalii bancare şi retragând bani dintr-un cont. Înainte de a deschide orice document care ne vine prin poştă sau mesaje, este important să verificăm cine ni l-a trimis şi dacă ne aşteptam. Dacă nu îl cunoaştem pe emitent, trebuie să fim suspecţi şi să luăm măsuri extreme de precauţie.

 

Una dintre cele mai recente tendinţe în acest domeniu este smishingul, care nu este altceva decât un mesaj de phishing primit prin SMS. În aceste cazuri, un link este de obicei trimis prin SMS de la o persoană care se pretinde a fi o persoană pe care o cunoaşteţi, cum ar fi operatorul dvs. de telefonie mobilă sau banca dvs. Mesajul vă poate cere să faceţi clic pe un link, să instalaţi o aplicaţie din afara magazinelor oficiale sau vă poate duce la o pagină web care vă va solicita datele personale. Agenţia europeană de securitate cibernetică recomandă să fim extrem de prudenţi atunci când primim un SMS care ne invită să verificăm sau să reînnoim acreditările noastre, chiar dacă pare de la un expeditor de încredere.

Samsung S9 Plus - oferte

Atenţie atunci când vă conectaţi la reţele Wi-Fi deschise

Reţelele publice Wi-Fi, care permit oricărui utilizator să se conecteze fără a fi nevoie să se identifice şi să introducă o parolă, reprezintă un alt risc de evitat. Prin urmare, dacă este necesar să accesaţi o reţea de acest tip, trebuie luate anumite măsuri de precauţie. Funcţia securizată Wi-Fi de la Samsung criptează traficul Internet de ieşire, adăugând un nivel de confidenţialitate conexiunii, împiedicând expunerea datelor noastre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.