„Acasă”, povestea familiei ce a locuit 18 ani în Delta Văcăreşti şi cel mai premiat documentar românesc al acestui an, va fi disponibil pe HBO GO începând cu 15 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc a fost realizat pe parcursul a patru ani, în care el a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache, de la o viaţă în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizaţiei, încercând să păstreze în acelaşi timp legătura cu natura şi armonia dintre ei, apar întrebări despre locul lor în lume şi felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare.

„Filmul este construit în jurul dramelor unei familii şi, păstrând proporţiile, în jurul uneia dintre cele mai mari dileme ale omului modern: să revină la natură, unde viaţa este liberă, dar plină de lipsuri, fără beneficiile civilizaţiei sau să fie parte dintr-o societate care le oferă oportunitatea unei vieţi confortabile doar celor dispuşi să îmbrăţişeze presiunile şi compromisurile care vin la pachet cu definiţia general acceptată a civilizaţiei”, spune regizorul Radu Ciorniciuc.

„Acasă” este eligibil pentru nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film (EFA).

Pe parcursul acestui an, a primit numeroase premii internaţionale importante: premiul special al juriului pentru Imagine în competiţia World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, marele premiu la DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition), premiul special al juriului la Thessaloniki Documentary Festival, marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Cracovia, Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul de Film de la Sarajevo şi Premiul Moral Approach la Festivalul de Film Documentar MakeDox (Macedonia).

Distincţiile internaţionale îi asigură eligibilitatea în cursa pentru o nominalizare la Oscar, în categoria „cel mai bun lungmetraj documentar”.

Premiera naţională a filmului a avut loc Festivalul Internaţional de Film Transilvania, unde a câştigat Premiul „Zilele Filmului Românesc” în secţiunea lungmetraj.

„Acasă” este regizat de Radu Ciorniciuc, alături de scenarista Lina Vdovîi şi directorul de imagine Mircea Topoleanu, produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film, în co-producţie cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.