Bilanţul pandemiei noului coronavirus a crescut la 1,07 milioane de morţi şi 37,5 milioane de infectări, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei covid-19 în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”AL DOILEA VAL PUTERNIC” ÎN FRANŢA

Franţa se află ”într-un al doilea val puternic” al epidemiei şi ”nu poate avea loc o relaxare”, a anunţat luni premierul francez, fără să excludă, în caz de nevoie, impunerea unor carantine localizate.

”O reintrare generalizată în carantină”, ale cărei ”consecinţe sunt absolut dramatice”, ”trebuie evitată prin orice mijloc”, a subliniat Jean Castex.

Oraşele Toulouse şi Montpellier intră marţi în alertă maximă, alături de Paris, Aix-Marseille, Lyon, Grenoble, Saint-Etienne şi Lille.

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să li se adreseze miercuri francezilor.

În Ile-de-France, 17% dintre persoanele testate sunt pozitive, potrivit Agenţiei Regionale de Sănătate (ARS), care anticipează o creştere a ”cazurilor grave” în următoarele 15 zile.

DEPISTARE ÎNTR-UN ÎNTREG ORAŞ DIN CHINA

China a efectuat luni o campanie masivă de depistare în metropola Qingdao - cu nouă milioane de locuitori -, în urma descoperirii a şase cazuri de covid-19.

Potrivit autorităţilor sanitare locale, toate persoanele contaminate par să aibă o legătură cu spitalul din oraş, care tratează pacienţi bolnavi de covid-19.

Descopeirea a antrenat depistarea a aproximativ 143.000 de oameni, într-o încercare de a identifica cazurile de contact.

Qingdao - un oraş al berii şi balnear - este cunocut în întreaga lume prin berea ”Tsingtao”.

LONDRA ÎŞI ADAPTEAZĂ ALEERTELE

Premierul britanic Boris Johnson prezintă luni un nousistem de alertă - cu trei niveluri, şi anume mediu, ridicat şi foarte ridicat -, în vederea simplificării multiplelor restricţii locale impuse în Anglia în urma intensificării noului coronavirus.

Regatul Unit, care înregistrează 42.800 de morţi din cauza covid-19, fără echivalent în Europa, şi aproape 604.000 de cazuri pozitive, se confruntă cu un nou val de contaminări.

Oraşele Liverpool, Leeds şi Newcastle ar putea fi supuse unor noi restricţii, potrivit presei.

PESTE 1,07 MILIOANE DE MORŢI ÎN LUME

Pandemia a ucis cel puţin 1.077.849 de oameni în lume de când Biroul OMS din China anunţa apariţia bolii, la sfârşitullui decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit luni, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), de AFP din surse ofiiale.

Peste 37,5 milioane de cazuri de infectare au fost diagnosticate în mod oficial.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară, cu 214.776 de decese, urmate de Brazilia cu 150.488 de morţi, India cu 109.150 de morţi, Mexicul cu 83.781 de morţi şi Regatul Unit cu 42.825 de morţi din cauza covid-19.

O JUMĂTATE DE MILIARD $ PENTRU UN TRATAMENT ÎN SUA

Guvernul american investeşte aproape o jumătate de miliard de dolari în punerea la punct şi distribuirea la scară mare a unui tratament împotriva covid-19 al laboratorului britanic AstraZeneca, aflat în fază avansată de teste clinice, a anunţat luni gigantul farmaceutic.

Aceste 486 de milioane de dolari urmează să contribuie la dezvoltarea şi distribuirea a 100.000 de doe, până la sfârşitul lui 2020 şi obţinerea unui alt milion de doze în 2021.

NOUĂ VERSIUNE A APLICAŢIEI StopCovid

O nouă versiune a StopCovid, aplicaţia franceză de urmărire a bolnavilor de coronavirus, urmează să fie lansată la 22 octombrie, după eşecul relativ al primei versiuni, a anunţat luni Guvernul francez.

În forma sa actuală, StopCovid a fost instalată de peste 2,6 milioane de ori de la începutul lui iunie, mult mai puţin decât aplicaţiile britanică şi germană, descărcată de 16 şi, respectiv, 18 milioane de ori.

Întrebat la televiziune dacă a descărcat aplicaţia, premierul francez a recunoscut că nu a făcut acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.