Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump urmează să fie supus vineri unei vizite medicale - în direct pe postul Fox News, în cadrul emisiunii Tucker Carlson Tonight -, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv cu covid-19, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultaţia urmează să fie realizată de doctorul Marc Siegel de la Universitatea din New York, un consutant medical obişnuit al postului, care a apreciat, între altele, că este ”aproape imposibil” ca un pacient cu vârsta până în 70 de ani să moară de covid-19.

Marc Siegel este autorul cărţii ”False Alarm: The Truth about the Epidemic of Fear”, din 2008, în care acuză  presa că difuzează frica în pandemiile actuale.

După întoarcerea sa la Casa Albă, orchestrată cu mare pompă pe reţele de socializare, a apărut o întreagă tevatură cu privire la starea fizică a lui Donald Trump.

Medicul său personal a anunţat că îşi poate relua apariţiile publice de sâmbătă, însă un interviu acordat Fox Business pare să-l contrazică.

În acst interviu, realizat telefonic, Trump pare să-şi piardă răsuflarea şi a întâmpinat în mai multe rânduri dificultăţi în a vorbi.

Prestaţia sa, considerată ”dezlânată”, îi îngrijorează de asemenea pe observatori, în contextul în care următoarea dezbatere cu Joe Biden, la 15 octombrie, urmează să fie virutală.

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi prezintă vineri un proiect de lege în vederea înfiinţării unei Comisii de anchetă cu privire la capacităţile lui Trump de a consuce Statele Unite.

Marc Siegel, care urmează să realizeze vizita medicală vineri, a apreciat la Fox News că ”este prea devreme pentru a stabili starea domnului Trump”. Însă el a subliniat că abnegaţia acestuia de a reveni la muncă cât mai rapid ”inspiră”..

Republicanul Donald Trump, larg devansat de democratul Joe Biden în sondaje cu 25 de zile înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, încearcă vineri să-şi reia cu orice preţ campania, la o săptămână după ce a fost spitalizat cu covid-19.

Izolat la Casa Albă după ce a plecat din Spitalul Militar Walter Reed, luni, el urma să participe la un ”miting radiofonic”, aşadar virtual, organizat de către o figură a sferei conservatoare, Rush Limbaugh.

În afară de prima apariţie televizată de vineri seara la emisiunea ”prietenului” său Tucker Carlson, Trump vrea un miting la care să participe personal, sâmbătă, în Florida, iar apoi la alt miting, luni, în Pennsylvania - două state-cheie, în care este necesar să obţină o victorie, ca la victoria sa surpriză din 2016, dacă vrea să obţină un nou mandat de patru ani la Casa Albă.

Această multiplicare a adunărilor - cu mai multă sau mai puţină distanţare fizică şi măşti de protecţie în public - este denunţată din toate părţile.

Însă mesajul este clar - după ce a dat pagina bolii sale, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, în vârstă de 74 de ani, ”este bine” şi urcă din nou în ring.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.