Statele Unite sunt bine apărate, în pofida faptului că ofiţerii americani de cel mai înalt rang se află în carantină de la începutul săptămânii, din cauza covid-19, dă asigurări Şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”America este capabilă şi pregătită să-şi apere teritoriul şi să-şi susţină aliaţii şi partenerii”, a subliniat într-un mesaj postat pe Twitter joi generalul Milley.

”Statul Major şi cu mine ne aflăm constant în contact în prmul carantinei noastre, iar lanţul de comandă rămâne acelaţi”, a precizat el.

”Nu există niciun impact asupra capacităţii noastre de a ne planifica, coordona şi sincroniza eforturile de apărare a ţării”, a dat elasigurări.

Întregul Stat Major american s-a plasat în carantină marţi, în urma unei reuniuni, vinerea trecută, la Pentagon, cu numărul doi al Pazei de Coastă, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Amiralul Charles Ray a partciipat la 27 septembrie la o reuniune la Casa Albă în onoarea familiilor medaliaţilor americani.

În afară de generalul Mark Milley, toţi ofiţerii americani de cel mai înalt rang se află în carantină, şi anume numărul doi al Statului Major, comandanţii Marinei, Forţelor terestre, aeriene şi spaţiale, Gărzii Naţionale, agenţiei de spionajmilitar NSA şi Forţelor speciale.

Toţi au fost testaţi zilnic începând de marţi, iar rezultatelor testelor sunt negative cu covid-19 joi, a anunţat Statul Major.

Ofiţerul de cel mai înalt rang în cadrul Corpului Puşcaşilor Marini, generalul David Berger, se afla în deplasare vinerea trecută, însă adjunctul său, generalul Gary Thomas, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv cu covid-19. Generalul Gary Thomas a partcipat la reuniunea la care a participat amiralul Ray.

Şeful Statului Major lucrează, de când a intrat în izolare, la reşedinţa sa oficială de la baza Fort Myers, în apropiere de Pentagon, unde dispune de tot echipamentul necesar care să asigure confidenţialitatea comuncaţiilor sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.