Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost reţinut de poliţiştii bihoreni pentru trafic de persoane şi trafic de minori, după ce a recrutat mai multe persoane provenind din medii defavorizate şi le-a obligat să aibă grijă de animalele de la o fermă, plătindu-le cu sume derizorii şi reţinându-le actul de identitate pentru ca acestea să nu poată pleca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Oradea, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Bihor, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori, în forma exploatării prin supunere la muncă forţată.

“Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 60 de ani, din Bihor, începând cu vara anului 2018, până la 8 octombrie, ar fi recrutat, direct sau prin intermediari, mai multe persoane, pe care le-ar fi adăpostit într-un imobil care servea ca fermă de animale. Bărbatul este bănuit că, în perioada de referinţă, ar fi recrutat persoane care proveneau din medii sociale defavorizate, fără reşedinţă stabilă, lipsite de resurse financiare sau într-o stare de vulnerabilitatea evidentă, în scopul prestării unor munci de îngrijire a animalelor”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că după recrutarea şi transportul victimelor la ferma respectivă, acestora li s-ar fi cerut actele de identitate ca o garanţie a faptului că nu vor părăsi locaţia. Documentele victimelor ar fi rămas în posesia bărbatului de 60 de ani, care ar fi refuzat restituirea acestora la cererea repetată a persoanelor titulare.

“Persoanele determinate să presteze munca în asemenea condiţii nu ar fi fost remunerate pentru munca prestată cu sumele derizorii promise, pentru a fi private de resursele necesare deplasării de la fermă, creându-se astfel o stare de dependenţă între exploatator şi victime”, a mai anunţat IPJ Bihor.

Bărbatul de 60 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea a cinci infracţiuni de trafic de persoane şi a unei infracţiuni de trafic de minori. Până în prezent anchetatorii au identificat şase victime ale bărbatulului respectiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.