Moţiunea de cenzură împotriva preşedintelui clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a strâns numărul necesar de semnături pentru a fi supusă la vot, informează sport.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată, la finalul lunii august, de Jordi Farre, un candidat la preşedinţia clubului, în momentul în care vedeta echipei, argentinianul Lionel Messi, cerea rezilierea contractului său cu Barcelona.

"Tocmai am depus o cerere scrisă pentru a solicita un vot de cenzură împotriva lui Josep Maria Bartomeu şi a tuturor membrilor conducerii sale. Ei nu mai pot sta niciun minut în fruntea clubului", spunea Farre, care considera că anunţul lui Lionel Messi despre dorinţa sa de a părăsi Barca este "o dovadă în plus a dezordinii" din cadrul clubului.

Între timp, Messi a ajuns la un acord că continue la clubul catalan, dar numeroşi abonaţi (socios) au continuat demersul de îndepărtare a lui Bartomeu din fruntea grupării şi au depăşit numărul minim de 16.521 de semnături (15 la sută dintre abonaţi) necesar validării moţiuni. 

"Obiectiv îndeplinit", a scris, miercuri, Farre, pe reţelele de socializare. El susţine că sunt aproape 20.000 de semnături împotriva conducerii actuale.

În aceste condiţii, Bartomeu trebuie să facă faţă unui vot de încredere, organizat în cel mult 20 de zile de la validarea moţiunii.

Bartomeu se poate "lăuda" că a reuşit să strângă împotriva sa un număr record de semnături, depăşindu-i clar pe Joan Laporta, contra căruia Oriol Giralt a adunat 9.145 semnături, în 2008, şi pe Josep Lluis Nunez, cu 5.664 semnături adunate de Elefant Blau, în 1998.

Pentru destituirea preşedintelui şi organizarea de noi alegeri sunt necesare două treimi din voturile exprimate la referendumul pentru moţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.