Muzeele şi bibliotecile rămân deschise publicului, a precizat pe Facebook ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, după anunţul autorităţilor de marţi privind închiderea teatrelor şi a cinematografelor din cauza numărului mare de infectări raportate în ultima săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea cinematografelor, a teatrelor şi a celorlaltor instituţii de spectacole din Bucureşti, Iaşi şi Vâlcea a fost suspendată, a mai afirmat ministrul.

"Îmi doresc ca numărul îmbolnăvirilor să scadă cât de curând posibil, pentru a redeschide teatrele, sălile de spectacole şi cinematografele. Având în vedere că toţi cei care lucrează în acest domeniu s-au conformat cu stricteţe tuturor recomandărilor de distanţare fizică şi de protecţie sanitară, nu ne-am fi dorit astfel de măsuri", a transmis acesta.  

Bogdan Gheorghiu a subliniat că va face demersuri către prefecţi pentru ca "activităţile culturale să fie reluate cu prioritate, deoarece reprezintă un risc scăzut comparativ cu celelalte sectoare restricţionate". 

Prefectul Bucureştiului Gheorghe Cojanu a anunţat marţi că, începând de miercuri, vor fi închise teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.