Primele imagini din lungmetrajul documentar „Francesco”, despre Suveranul Pontif, au fost lansate cu două săptămâni înainte de premiera mondială, programată să aibă loc la Festivalul de Film de la Roma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Francesco” este regizat de Evgeny Afineevsky („Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom”), cineast nominalizat la Oscar. Filmul va avea premiera la Roma, pe 21 octombrie, şi va fi prezentat apoi la Savannah Film Festival, pe 25 octombrie, potrivit The Hollywood Reporter.

Filmat cu Papa Francisc în luna iunie, în plină pandemie, „Francesco” face cronologia muncii Suveranului Pontif, care îşi exprimă părerile despre Covid-19, violenţa poliţiei, rasism, segregaţie, migraţie şi refugiaţi, despre problemele cu care se confruntă comunitatea LGBTQ, despre drepturile femeilor şi abuzul sexual în Biserică.

Documentarul cuprinde interviuri cu Papa Francisc, dar şi cu predecesorul lui, Benedict XVI, şi cu activişti care s-au confruntat sau au colaborat cu Vaticanul în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.