Creşterea cazurilor de Covid-19 la Casa Albă nu a afectat funcţionarea guvernului american, a transmis purtătorul de cuvânt Kayleigh McEnany, după ce mass-media au raportat alte două cazuri în echipa administraţiei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă răspândirea noului coronavirus printre membrii echipei din administraţia Trump şi în rândul senatorilor republicani a afectat în vreun fel activitatea, McEnany a declarat pentru postul Fox Business într-un interviu: "Absolut decloc. Avem întâlniri regulate", precizând că unii dintre membri folosesc sistemul de videoconferinţă. "Mergem înainte", a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Recent, încă doi angajaţi de la Casa Albă au fost testaţi pozitiv pentur Covid-19, potrivit informaţiilor transmise de presa americană marţi, la o zi după ce preşedintele Donald Trump s-a întors în biroul său de la spital, unde a fost tratat pentru infecţia cu coronavirus. 

Unul dintre apropiaţii lui Trump, un membru activ în armata americană care a călătorit cu preşedintele săptămâna trecută, a contractat virusul, conform unei informaţii publicate de un reporter de la Bloomberg News care citează surse anonime. 

Bloomberg, CNN şi NBC au transmis aceeaşi informaţie.

Până în prezent au fost raportate 16 cazuri de Covid-19 la Casa Albă, atât angajaţi, cât şi vizitatori, inclusiv McEnany. 

Mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Casa Albă au fost testaţi pozitiv. Cazuri de Covid la Casa Albă au fost înregistrate şi la începutul anului. 

Marţi, Pentagonul a anunţat că şefi din armată au intrat în carantină după ce Garda de Coastă americană a anunţat că u oficial de rang înalt a fost testat pozitiv în weekend-ul trecut.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.