Autorităţile din judeţul Dâmboviţa, care marţi dimineaţă au decis să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ în localităţile care depăşesc indicele de infectare cu noul coronavirus de 1,5 la o mie de locuitori, au hotărât, după-amiază, să impună această obligaţie pentru toate zonele din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marţi dimineaţă, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au decis să instituie, începând din 7 octombrie, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor şcolare din unităţile administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi.
 
Câteva ore mai târziu, membrii CJSU au adoptat o nouă hotărâre care prevede că obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber în jurul şcolilor se aplică tuturor localităţilor din judeţ, de asemenea începând de miercuri, 7 octombrie.
 
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor trebui să se asigure că mesajul cu privire la această obligaţie va fi diseminat în rândul populaţiei.
 
Tot marţi după amiază, CJSU Dâmboviţa a aprobat modificarea scenariilor în care funcţionează unele unităţi şcolare din judeţ. Astfel, în zece şcoli şi grădiniţe din localităţile Moţăieni, Pucioasa, Glodeni şi Crevedia se organizează exclusiv cursuri online, iar în cazul altor zece unităţi didactice doar unele grupe sau clase vor face cursuri în baza scenariului roşu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.