Sindicatul Europol anunţă, marţi, un focar de coronavirus la Poliţia de Frontieră Halmeu, unde zece poliţişti au fost deja infectaţi, iar alţii aşteaptă rezultatele testelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Virusul Sars-Cov-2 face prăpăd la Sectorul Poliţiei de Frontieră Halmeu din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Nu mai puţin de 10 poliţişti de frontieră au fost testaţi pozitiv în ultimele zile, un coleg se află în izolare la domiciliu, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului în decursul zilei de azi. Este o dovadă vie că riscurile la sunt supuşi poliţiştii în vremea pandemiei sunt incomensurabile”, au transmis, marţi, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, ”deşi ministrul Marcel Vela a promis încă din luna aprilie că şi poliţiştii vor primi stimulent de risc similar cadrelor medicale şi mai nou profesorilor, se pare că aceasta a fost doar o promisiune pur electorală”.

”Chiar dacă stimulentul de risc se acordă din fonduri europene nerambursabile, care nu au nicio legătură cu fondurile de la bugetul de stat, nu putem înţelege decât o rea-voinţă din partea actualei guvernări la adresa colegilor aflaţi în prima linie. Înfiinţăm poliţii după poliţii pentru imagine, însă problemele stringente sunt lăsate nerezolvate. Măcar acum în al 13 -lea ceas, guvernanţii  trebuie să conştientizeze importanţa personalului din sistemul de apărare şi ordine publică, care se află în prima linie, şi totodată solicităm ministrului Vela, ca în prima şedinţă de Guvern să propună modificarea actului normativ care reglementează acest drept”, au mai transmis sindicaliştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.