Poliţiştii de frontieră au tras focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări în Portul Constanţa, care au refuzat să se supună somaţiilor oamenilor legii. Astfel, au fost prinşi trei sirieni şi un libian, iar în urma controlului făcut pe o navă au fost găsite pachete de ţigări în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 5 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Portul Constanţa, au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în cadrul unui dosar penal.

Astfel, în dana 93, în dreptul unei nave sub pavilion Sierra Leone, poliţiştii de frontieră au observat câteva persoane care descărcau mai multe baxuri de ţigări.

“Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora, însă cei patru nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă. Astfel, lucrătorii noştri au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, persoanele fiind reţinute imediat şi conduse la sediul instituţiei”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetăţeni sirieni şi un cetăţean libian, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, care au declarat că intenţionau să le comercializeze pentru a obţine profit.

De asemenea, în continuarea acţiunii, a fost făcut un supracontrol asupra navei sub pavilion Sierra Leone, fiind descoperite în total, pe teritoriul naţional şi la bordul navei, 5.660 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 79.000 lei şi suma de 1.660 de dolari, care au fost confiscate. 

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.