Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden a opus bianţul foarte grav al pandemiei covid-19 în Statele Unite declaraţiilor prin care Donald Trump, bolnav de covid-19, a încercat să le ofere americanilor asigurări la plecasrea sa din spital, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut un tweet de-al său, mi l-au arătat, în care a spus «nu lăsaţi (boala) covid(-19) să vă controleze viaţa». Du-te şi spune-le asta celor 205.000 de familii care au pierdut pe cineva”, a tunat fostul vicepreşedinte american, vizibil furios, la un post local în Florida, Local 10.

La anunţarea plecării sale din spital, Donald Trump a scris pe Twiter ”Nu vă fie frică de covid”, în pofida celor peste 210.000 de morţi din cauza bolii în Statele Unite, cea mai îndoliată de pandemie ţară din lume.

Uterior, în direct, la NBC, Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, a declarat că ”sincer, nu a fost surprins” de anunţul de vineri potrivit căruia preşedintele republican a fost testat pozitiv cu covid-19.

El şi-a exprimat din nou indignarea faţă de tweetul preşedintelui, rectificând bilanţul. ”Avem de ce să fim îmgrijortaţi. Aproaximativ 210.000 de persoane au murit”, a spus el.

”Sper că nimeni nu va ieşi, crezând că aceasta nu este o problemă. Este o problemă gravă”, a avertizat el.

Imediat după ce s-a întors la Casa Albă, Donald Trump a publicat o înregistrare video pe Twitter, în care îi îndeamnăpe americani ”să iasă” din casă şi să fie ”prudenţi”.

”Avem cele mai bune medicamente din lume, totul se întâmplă foarte rapid, ele sunt toate pe cale să fie aprobate, iar vaccinurile vor veni dintr-un moment în altul”, a afirmat miliardarul republican.

Donald Trump şi echipa sa au ironizat timp de luni de zile precauţiile democratului, pe care îl acuză că încearcă să se ascundă şi să evite alegătorii, deorece respectă în mod strict gesturile-barieră şi a respectat carantina în statul în care locuieşte, Delaware.

”Eu aş fi sperat ca preşedintele, după ce a trecut prin ceea ce a trecut -şi sunt fericit că pare să-i fie mai bine - să le dea lecţii bune americanilor: măştile sunt importante”, a tunat candidatul democrat.

Cei doi rivali şi-au aruncat reciproc invective timp de 90 de minute, la 29 septembrie, în prima dezbatere prezidenţială haotică.

Într-o întâlnire televizată în direct cu alegători, luni seara, jurnalistul NBC l-a întrbat dacă a fost îngrijorat atunci când a aflat diagnosticul lui Donald Trump.

”Nu”, i-a răspuns Joe Biden, care a fost testat negatv cu covid-19 între timp.

”Eu am fost meticulos în distanţarea fizică. Am fost meticulus în purtarea măştii”, a subliniat el.

Septuagenarul a mărturisit, însă, că a fost ”un pic dezamăgitor” să vadă că apropiaţii lui Donald Trump din sală, la dezbaterea din Cleveland, în Ohio, nu purtau mască de protecţie după ce s-au aşezat, în timp ce soţia sa, Jill şi ceilalţi purtau.

A doua dezbatere prezidenţială este prevăzută la 15 octombrie, la Miami.

Cei doi rivali au anunţat că vor participa la această a doua dezbatere, în cazul în care va fi menţinută, în pofida diagnosticului lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.