Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan vrea să-şi consolideze legăturile cu Guvernul de uniune naţională (GNA) din Libia, cu sedul la Tripoli, recunoscut de comunitatea internaţională, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan a făcut acest anunţ duminică, în urma unei întâlniri cu şeful GNA Fayez el Sarraj, care a anunţat că vrea să demisioneze până la sfârşitul lui octombrie.

Tripoli şi Ankara au încheiat anul trecut un acord de cooperare militară care a contribuit la o răsturnare a cursului războiului civil din Libia, în care GNA luptă împotriva Armatei naţionale libiene (ANL), o grupare condusă de mareşaul Khalifa Jaftar, care încerca să cucerească Tripoli din primăvara lui 2019.

Turcia va continua să susţină GNA, vrea să-şi consolideze legăturile cu acesta şi este dispusă să-i ofere o susţinere suplimentară, a anunţat duminică Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.