Poliţia Capitalei a transmis că au fost au fost legitimate peste 900 de persoane şi au fost verificate aproximativ 200 de societăţi comerciale. Totodată, poliţiştii au verificat peste 160 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, cât şi garnituri de metrou şi au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale. Din acest total, 289 de sancţiuni, din care 53 avertismente scrise, sunt pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. au fost aplicate sâmbătă 289 de sancţiuni, din care 53 avertismente scrise, sunt pentru încălcarea prevederilor legale privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost constatate şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale societăţilor comerciale, în valoare de 56.500 lei si a fost suspendată activitatea a 10 societăţi comerciale din Centrul Vechi, deoarece nu deţineau autorizaţiile necesare funcţionării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În data de 03 octombrie, Poliţia Capitalei, cu sprijinul  Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, a acţionat în toate zonele Municipiului pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Au fost efectuate controale în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, dar şi magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase şi restaurante”, arată un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei. 
 
Sursa citată mai transmite că pe parcursul zilei de sâmbătă au fost legitimate peste 900 de persoane şi au fost verificate aproximativ 200 de societăţi comerciale. O atenţie deosebită a fost acordată transportului în comun, dar şi în regim de taxi, fiind verificate peste 160 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi garnituri de metrou.  În urma acestor controale au fost constatate şi aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale. Din acest total, 289 de sancţiuni, din care 53 avertismente scrise, sunt pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
Pentru alte nereguli constatate, privind fie actele de comerţ, sistemele de pază sau  pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. 
 
În acest sens Poliţia Capitalei exemplifică:
 
„În după amiaza zilei de 03 octombrie, în zona Centrului Vechi al Capitalei a fost demarată o verificare, care a vizat 115 locaţii în care funcţionează societăţi comerciale. A fost urmărită respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi combaterea faptelor ilicite privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă de către agenţii economici , precum si normele  de aplicare referitoare la procedura de obtinere a acordului/autorizaţiei /avizului de funcţionare de către persoanele fizice şi juridice care exercită activităţi comerciale de alimentaţie publică -  restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor , in zone publice sau în orice zonă de altă natură destinată folosinţei publice”. 
 
Sursa menţionată precizează că au fost constatate şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.500 lei si a fost suspendată activitatea a 10 societăţi comerciale, care nu deţineau autorizaţiile necesare funcţionării. 
 
„Pe parcursul întregii zile au fost purtate discuţii cu cetăţenii şi li s-a atras atenţia asupra purtării în mod corespunzator a măştii de protecţie, asupra necesităţii distanţării fizice, a respectării regulilor de igienă. Facem un apel la toţi cetăţenii sa respecte aceste norme. O facem pentru noi şi familiile noastre, pentru noi şi cei din jurul nostru. Am întâlnit situaţii când la vederea poliţiştilor au fost puse măştile, pentru ca imediat după ce au plecat din acel perimetru, au fost scoase. Nu o faceţi pentru noi. Vă faceţi rău dumnevoastră.  Sănătatea şi viaţa dumneavoastră nu sunt cuantificabile.  Noi, împreună cu toţi cei implicaţi în acţiunile de verificare, continuăm activităţile, aşa cum am făcut şi până acum”, conchide comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.
Sursa foto: Poliţia Capitalei
Sursa foto: Poliţia Capitalei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.