Aproape 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi duminică în Alpii Maritimi loviţi de inundaţii grave, pentru a restabili reţelele de comunicaţii şi pentru a căuta persoanele dispărute, au indicat pompierii pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, până la 500 de milimetri de ploi au căzut în câteva ore, "niciodată nu s-a mai întâmplat de la instalarea instrumentelor de măsurare", a spus premierul Jean Castex la faţa locului. 

În Italia, două persoane, între care un pompier, au fost găsite decedate în inundaţii la frontiera cu Franţa. Sâmbătă seară, 21 de persoane care au fost date dispărute de autorităţile italiene au fost salvate de partea franceză a Alpilor, în apropiere de Tende. Dimineaţa, un jardarm francez dat dispărut a fost găsit în siguranţă. 

Potrivit ultimul bilanţ al autorităţilor, opt persoane sunt încă dispărute în Franţa, în Vallée de la Roya şi în Vésubie, de vineri noaptea până sâmbătă, şi alte zece sunt "căutate", adică "nu sunt veşti despre ele", a indicat Jean Castex care a plecat la Nisa. 

Pagubele sunt grave de ambele părţi ale frontierei: numeroase sate au fost devastate de ape şi de alunecările de teren, drumurile şi podurile au fost distruses au avariate. 

"Căutările continuă bineînţeles. Trebuie stabilite căile de comunicare pentru a permite accesul echipelor de salvare", au spus pompierii. 600 de pompieri din Alpii Maritimi rămân la faţa locului, precum şi alţi 300 de soldaţi veniţi din alte departamente să ajute de vineri seara. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.