Soprana Felicia Filip a fost aleasă, joi, preşedinte al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului care a avut loc la Centrul Cultural Tinerimea Română a fost sărbătorită şi Ziua Internaţională a Muzicii prin acordarea de premii pentru întreaga activitate dirijorului Lucian Anca, sopranei Bezetti Victoria, mezzosopranei Iulia Buciuceanu, interpretei de muzică populară Floarea Calota, regizoarei Carmen Dobrescu, bas-baritonului Ionel Pantea, tenorului Ioan Piso, balerinului şi coregrafului Ioan Tugearu.

În discursul susţinut în faţa membrilor UNIMIR, noul preşedinte ales al uniunii a prezentat priorităţile cuprinse în strategia pentru următorii 4 ani: dezvoltarea UNIMIR prin atragerea de noi membri; rebranduirea organizaţiei şi poziţionarea ei în viaţa publică; dezvoltarea unei structuri de evenimente recurente adresate diferitelor categorii de grupuri ţintă; cooptarea unei echipe de management care să pună în practică hotărârile Adunării Generale şi ale Consiliului Director; clarificarea şi întărirea poziţiei juridice şi legale a UNIMIR în raport cu legislaţia în vigoare.

„Am primit cu bucurie şi responsabilitate propunerea de a deveni Preşedintele uniunii reprezentative ale breslei din care fac parte. Sunt pregătită să demarăm o serie de noi proiecte şi programe care să îi pună în valoare pe muzicienii de preţ ai României, dar care să şi atragă cât mai mulţi tineri în zona artelor interpretative. Dacă această ţară are o valoare universal recunoscută, cu siguranţă aceasta este reprezentată de muzicienii noştri”, a declarat Felicia Filip, preşedintele UNIMIR.

Felicia Filip a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch. A devenit studentă de canto la Academia de Muzică din Bucureşti, unde a avut-o ca profesoară pe soprana Georgeta Stoleriu. Cariera internaţională a început-o în anul 1991. Prima apariţie a avut-o la Basel, în Elveţia, după care au urmat multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieşită din comun şi cu puterea interpretativă a unei mari tragediene ("Tragediană superbă" a titrat "L'est Republicain" din Nancy, mai 1998). La Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, în Toulouse sau la Moscova publicul a răsplătit-o cu ovaţii îndelungate. A cântat cu mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi şi în regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alături de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero. Din anul 2014, se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, iar în momentul de faţă este Conferenţiar Universitar Doctor la Universitatea Valahia din Târgovişte.

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) este o organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală, constituită prin asocierea liberă a personalităţilor care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional. UNIMIR statuează ca principiu fundamental libertatea concepţiei artistice şi largul schimb de opinii, în temeiul unui profesionalism riguros, neadmiţând sub niciun motiv afilierea la vreo ideologie de orice natură şi urmărind sub toate aspectele promovarea valorilor reale pe tărâmul artelor.

Funcţia de preşedinte al uniunii a mai fost ocupată de nume importante din muzica românească, precum Mihai Brediceanu şi Miltiade Nenoiu. Din actualul consiliu director fac parte Viniciu Moroianu, Mariana Colpoş, Gabriel Croitoru, Floarea Calotă, Mircea Luculescu şi Voicu Enăchescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.