Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, la aproape 1.400 de situaţii de urgenţă, în întreaga ţară, cele mai multe fiind pentru acordarea de prim-ajutor, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Alte intervenţii au fost pentru stingerea unor incendii, în urma cărora patru persoane din Botoşani, Bucureşti şi Constanţa au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât aproape 1.198 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
În afara acestor situaţii, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină la 48 misiuni de stingere a incendiilor, 5 misiuni de descarcerare), 21 misiuni de deblocare sau salvare, precum şi în alte 171 de intervenţii în sprijinul comunităţilor", a transmis, vineri, IGSU.
 
Astfel, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Copălău. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Din nefericire, în urma evenimentului, un bărbat şi-a pierdut viaţa.
 
În Bucureşti, pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuinţe din sectorul 6 al Capitalei. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, iar în urma evenimentului au rezultat două victime, decedate (bărbat şi femeie, ambii în vârstă de aproximativ 65 de ani).
 
Tot joi, pompierii constănţeni au fost solicitaţi în urma izbucnirii unui incendiu produs la o gospodărie, în municipiul Constanţa. În momentul sosirii la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifestă la o casă şi două anexe pe o suprafaţă de 46 mp. Din păcate, în urma evenimentului a rezultat decesul unui bărbat în vârstă de 70 de ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.