Autorităţile din judeţul Argeş au decis reînchiderea restaurantelor şi a cafenelelor care funcţionează în spaţii interioare, precum şi a sălilor de jocuri de noroc, bibliotecilor, librăriilor şi altor centre culturale, dar şi să interzică desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber în comunele Brăduleţ, Şuici şi Râca, unde s-a constatat o creştere a incidenţei infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a adoptat două hotărâri, miercuri şi joi, prin care se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, dar şi activitatea sălilor de jocuri de noroc, a instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, caselor de cultură şi alte asemenea aşezăminte culturale, precum şi desfăşurarea evenimentelor culturale în aer liber în localităţile Brăduleţ, Şuici şi Râca. 
 
Decizia a fost luată după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori. 
 
În schimb, în cazul localurilor din spaţiile interioare care funcţionează în cele trei localităţi este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
 
Terasele rămân deschise, cu respectarea regulilor stabilite prin lege, însă acestea nu pot avea program mai târziu de miezul nopţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.