Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că s-au autosesizat şi au deschis, joi, un dosar penal, în care se fac cercetări in rem, ca urmare a apariţiei imaginilor în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Un alt dosar privind falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale a fost deschis luni, ca urmare a unui apel la 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat dat publicităţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, procurorii acestei unităţi au deschis, în urma scrutinului din 27 septembrie, două dosare penale privind infracţiuni legate de procesul electoral.
CITEȘTE ȘI Biroul electoral Sector 1: În imaginile prezentate publicului preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare au intrat în cameră pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor. Alături de ei se aflau şi reprezentanţi ai USR-PLUS

 

Primul dosar a fost înregistrat luni, 28 septembrie, în urma unui apel la 112 prin care se reclama infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale. 
"Cel de-al doilea dosar penal a fost înregistrat la data de 1.10.2020 , în baza sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video şi are ca obiect tentativă la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzută de art. 32 rap. la art 391 din Codul Penal”, precizează procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1.
În ambele dosare se fac cercetări in rem, acestea fiind la momentul administrării probatoriului. Procurorii anunţă că acest lucru se face "cu maximă celeritate” de către poliţiştii Sectorului 1, sub supravegherea procurorilor.
Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Jandarmeria a transmis că voturile se află într-o zonă restricţionată, păzită şi nimeni nu a avut acces. Poliţia va ridica imaginile pentru verificări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.