Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii, că este evident că sectorul HoReCa este afectat în continuare de pandemia de COVID-19. "Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dvs, dar să ştiţi că nu am inventat eu COVID-ul. S-a născut în alte ţări şi efectele, din păcate, sunt extrem de negative asupra industriei ospitalităţii", a spus Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dvs, dar să ştiţi că nu am inventat eu COVID-ul. S-a născut în alte ţări şi efectele, din păcate, sunt extrem de negative asupra industriei ospitalităţii", a spus Orban, joi, la începutul discursului ţinut la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii

Premierul a enumerat formele de sprijin la care Guvernul s-a gândit pentru această industrie.

"Este evident că sectorul Horeca este afectat în continuare, există o reticenţă din partea de a se duce, cum se duc de obicei la restaurant, sau de a efectua deplasări în scop turistic. Sunt nişte efecte pe care nu le putem noi controla în vreun fel, ca atare este clar o reducere a veniturilor", a adăugat el.

Orban a menţionat că a fost gândit şi un program de granturi şi un sistem de vouchere, pentru această industrie.

"Vreau să vă rog pe de altă parte să căutaţi să impuneţi în restaurante, hoteluri, respectarea regulilor, pentru că e evident că avem de-a face cu o creştere a numărului de cazuri care este determinată de creşterea interacţiunilor sociale, ca urmare a multor activităţi care au fost reluate, începând cu 1 septembrie. Asta e solicitarea mea către dvs. să fiţi alături de noi şi să încercaţi să asiguraţi respectarea regulilor în locaţiile pe care le aveţi în administrare. În rest, aşteptăm cu drag un vaccin, noi încercăm să dăm semnale de încredere, pentru că realitatea este că la hotel dacă se respectă regulile, probabilitatea este foarte mică de îmbolnăvire. Şi în restaurante, cu condiţia respectării regulilor (...)", a mai spus Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.