Senatorul republican Tim Scott, singurul republican afro-american din Senat, a declarat miercuri că preşedintele Donald Trump ”trebuie să îşi corecteze” comentariile făcute în dezbaterea cu fostul vicepreşedinte Joe Biden, când nu a condamnat explicit supremaţia albă şi grupurile de extremă dreapta, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scott a spus că “Supremaţia albă trebuie denunţată de fiecare dată. Cred că preşedintele s-a exprimat greşit şi trebuie să corecteze acest lucru”.

Senatorul a adăugat: ”Dacă nu se corectează, înseamnă că nu s-a exprimat greşit”.

Scott, un susţinător al preşedintelui Trump care a vorbit la Convenţia Naţională Republicană, a făcut aceste remarci în faţa reporterilor, înainte de o întâlnire cu judecătoarea Amy Coney Barrett, nominalizată de Trump pentru Curtea Supremă.

Casa Albă a refuzat să comenteze remarcile senatorului din Carolina de Sud.

Întrebată despre comentariile controversate ale preşedintelui din timpul dezbaterii, directoarea pentru comunicare a Casei Albe, Alyssa Farah, a spus: ”Nu cred că trebuie clarificat nimic”.

În timpul dezbaterii de marţi, Trump a fost întrebat de moderator, jurnalistul de la Fox News Chris Wallace, dacă este dispus să condamente supremaţia albă şi membrii miliţiilor de extremă dreapta care s-au implicat în violenţele din oraşele americane.

”Sigur, doresc să fac asta”, a răspuns Trump iniţial.

Dar atunci când Wallace i-a cerut să condamne în mod direct aceste grupări, preedintele a reluat denunţarea stângii.

”Aş spune că aprope tot cea văd este din partea stângii, nu a dreptei”, a spus Trump.

Presat de Wallace, Trump a mai spus: “Sunt dispus să fac orice - Vreau să văd pace - ”.

Wallace a replicat: “Atunci faceţi acest lucru, domnule”.

“Spuneţi-o. Faceţi acest lucru. Spuneţi-o”, a adăugat Biden.

Preşedintele a făcut o pauză.

”Doriţi să îi menţionaţi – cum doriţi să le spuneţi? Daţi-mi un nume, daţi-mi un nume, pe cine doriţi să condamn?”, a întrebat Trump.

Wallace a spus: “Supremaţia albă şi miliţiile de extremă dreapta”.

Biden a adăugat un grup anume: The Proud Boys, un grup de extremă dreapta.

“Proud Boys, staţi deoparte şi în aşteptare (“stand back and stand by”), dar vă spun ceva, vă spun ceva, cineva trebuie să facă ceva cu antifa şi cu stânga, pentru că nu este o problemă a extremei drepte, este o problemă a stângii”, a spus Trump.

The Proud Boys a salutat răspunsul lui Trump, iar unii membri i-au promis sprijin pe reţelele de socializare, transformând rapid expresia “stand back and stand by” într-un slogan, potrivit NBC News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.