Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că nu este oportună amânarea alegerilor parlamentare care ar duce la imposibilitatea de a se adopta legi necesare, în acest context dificil. Iohannis cataloghează propunerile de amânare a alegerilor ca fiind ”încercarea jalnică a unor politicieni care nu mai prind mandat în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre decizia Curţii Costituţionale referitoare la stabilirea datei alegerilor şi dacă crede că este oportună amînarea alegerilor, aşa cum propune ALDE şi a răspuns: ”Nu, nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. E încercarea jalnică a unor politicieni care nu mai prind mandat în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă”.

Şeful statului a explicat că, din punct de vedere al mandatului, ultima dată când se pot organiza alegerile este 6 decembrie.

”Sper ca procedurile în curs să ducă la validarea acestei date. Niciun parlamentar serios nu îşi poate imagina că poate să stea aşa până la sfântul aşteaptă. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din decembrie. Mai rămâne. Îşi iau diurna, mai fac comisii. Nu pot adopta decât legi organice. Vă daţi seama ce catastrofă ca în plină pandemie să fie Parlamentul plin de oameni care nu mai pot hotărî nimic. E nevoie de un Parlament cu puteri depline, 100% funcţional. Nu ca unul de acum cu o majoritate toxică şi cu parlamentari care abia aşteaptă să mai ia diurnă încă 3 luni de zile peste mandat”, a mai declarat Iohannis.

Întrebat ce se va întâmpla, totusi, dacă Parlamentul decide amînarea alegerilor, Iohannis afirmă: ”Ştiţi bine că eu nu comentez deciziile CCR până nu vedem motivarea. E dificil de spus ce se va întâmpla în continuare. Aşadar, aşteptăm să se deruleze procedura constituţională”.

Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.