Dispoziţia prin care comisarul Radu Gavriş a fist detaşat la Harghita din poziţia de prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost suspendată miercuri prin decizia Tribunalului Bucureşti. IGPR trebuie să îi achite lui Gavriş cheltuieli de judecată în valoare de 5.117 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspendarea este valabilă până la pronunţarea instanţei de fond în procesul în care Gavriş a cerut anularea detaşării. Decizia de miercuri poate fi atacată cu recurs.

În 1 septembrie, IGPR a anunţat că Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Cel care i-a semnat detaşarea a fost Liviu Vasilescu, care în aceeaşi zi a demisonat de la conducerea Poliţiei Române ca urmare a imaginilor de la discuţiile cu reprezentanţii clanului Duduianu, imagini care au apărut în presă.

 

Gavriş a contestat decizia şi în primă instanţă a câştigat.

 ”Admite cererea. Suspendă executarea Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 6883/01.09.2020, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 5.117 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti”, a decis miercuri Tribunalul Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.