Un bebeluş de 9 luni dintr-o comună din judeţul Galaţi, care a fost recent diagnosticat cu infecţie cu noul coronavirus se află internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Galaţi. Mama lui, gravidă în cinci luni, este pozitivă şi ea, fiind internată alături de micuţ. Un alt copil, în vârstă de şase ani, este internat la Terapie Intensivă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde a fost operat pentru apendicită, complicată cu peritonită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului Petruţa Iuliana Moraru de la Spitalul de Copii din Galaţi, bebeluşul a ajuns, în urmă cu o săptămână, la Spitalul de Copii, cu simptomatologie digestivă. A fost confirmat cu COVID-19 şi a primit tratament adecvat, astfel că starea sa s-a îmbunătăţit. Miercuri i-a fost repetat testul pentru coronavirus, iar în funcţie de rezultat medicii vor stabili ce se va întâmpla cu copilul, dacă va rămâne internat sau nu.

"Este vorba despre un sugar de 9 luni, internat din data de 23, cu simptomatologie digestivă la internare, cu evoluţie favorabilă. Astăzi s-au repetat testele şi la copil şi la mamă şi în funcţie de rezultate vom vedea care e conduita terapeutică în continuare. În acest moment, copilul este stabil hemodinamic, respirator şi digestiv", a declarat dr. Moraru.

Până în prezent, la Spitalul de Copii din Galaţi, au mai fost internaţi doi copii la Terapie Intensivă COVID-19.

În judeţul Galaţi, miercuri, au fost raportate 56 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cu un total de 4.277 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei.

Un alt copil, un băiat în vârstă de şase ani, a ajuns, în week-end, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, venit de la Spitalul "Gomoiu", cu simptome de apendicită-peritonită. El a fost testat pozitiv la coronavirus, fiind operat de urgenţă.

Copilul este în stare stabilă, cu uşoare ameliorări, respirând cu mască de oxigen. El are o afectare pulmonară uşoară, astfel că este monitorizat cu atenţie de medici. Copilul este internat împreună cu mama lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.