Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, consideră că rezultatul votului din 27 septembrie reprezintă şi un mesaj pentru vechea clasă politică, cea care are un stil care ignoră cetăţenii, dispreţuieşte discursul şi competiţia şi "care se bazează pe mediocritate şi pe nepotism".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alianţa USR-PLUS i-a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti pe câţiva dintre primarii săi câştigători la alegerile locale. Astfel, au fost prezenţi la acest eveniment Elena Lasconi - primar Câmpulung Muscel, Dominic Fritz - primar Timişoara, Allen Coliban - primar Braşov, Lucian Stanciu Viziteu - primar Bacău, Gabriel Pleşa - primar Alba Iulia şi Radu Mihaiu – primar Sectorul 2.

Elena Lasconi a declarat că primarii Alianţei USR-PLUS trebuie să confirme încrederea cetăţenilor şi să demonstreze că se poate face administraţie locală la nivel european în toate comunele.

“Ceea ce s-a întâmplat la Câmpulung este ceva extraordinar, dar nu este întâmplător. Români dintr-o comunitate medie, ca dimensiune, dintr-un judeţ roşu, au ales, au demonstrat şi au ales un proiect al viitorului, o viziune proaspătă şi vie despre cum ar trebui să fie lucrurile prezentată cu profesionalism, cu empatie, o echipă entuziastă, dornică să lucreze în slujba cetăţenilor. Acum este de datoria noastră să confirmăm încrederea românilor născută dintr-o speranţă uriaşă. Acesta este momentul în care noi trebuie să confirmăm această încredere şi să demonstrăm că se poate face politică şi administraţie locală la nivel european în toate comunele şi în toate oraşele din România. Aceasta este aspiraţia societăţii româneşti. Cei care vor înţelege acest lucru vor fi pe această scenă şi peste 20 de ani. Cei care nu vor înţelege o să dispară peste două luni la alegerile parlamentare sau peste patru ani când se termină mandatul”, a afirmat Elena Lasconi, primarul ales la Câmpulung Muscel.

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că se încheie astfel o perioadă de tranziţie şi începe o perioadă europeană pentru acest municipiu.

“Victoria noastră la Timişoara şi nu a fost doar la primărie, ci şi la Consiliul Local unde am obţinut aproape o majoritate absolută cu Alianţa USR-PLUS victoria noastră este o victorie a timişorenilor şi un simbol foarte puternic pentru nu doar o Timişoara europeană, ci şi o Românie Europeană. Este şi o închiere definitivă a perioadei de tranziţie, eu sunt un om politic în România care nu a avut nicio legătură cu comunismul, nici cu post-comunismul şi cred că cu acest rezultat timişorenii au închis definitiv această perioadă de tranziţie şi au deschis un nou capitol european pentru Timişoara, pentru Banat şi pentru România”, a afirmat Dominic Fritz.

El crede că rezultatul acestui vot reprezintă şi un mesaj pentru clasa politică veche, care se bazează pe mediocritate şi nepotism şi care are un stil care ignoră cetăţenii şi dispreţuieşte discursul şi competiţia.

“Cred că acest rezultat este şi un semnal foarte, foarte clar pentru clasa politică veche, că un stil politic care ignoră cetăţenii, care dispreţuieşte discursul şi competiţia, care se bazează pe mediocritate şi pe nepotism şi nu pe excelenţă ca să oferim cele mai bune soluţii cetăţenilor, că acest sistem politic se va prăbuşi în curând pentru că aşa cum timişorenii nu au mai acceptat aşa în curând cred că nimeni în România nu va mai accepta şi nu o să mai pună botul la astfel de discursuri şi astfel de strategii politice”, a precizat Fritz.

Primarul ales al Braşovului, Allen Coliban, a spus că Alianţa USR-PLUS a reuşit să convingă multe comunităţi că este nevoie de o schimbare şi că această schimbare trebuie să se producă acum.

“Înainte de a vorbi despre miracolul de la Braşov, aşa cum o bună parte a presei l-a denumit, vreau să îmi amintesc de unde a început totul şi la sentimentele pe care le trăiam mulţi dintre noi în urmă cu patru ani de zile când aveam un licăr de speranţă că există şi se formează o nouă clasă politică, dar şi foarte multe dezamăgire referitoare la aceeaşi politicieni care au fost reciclaţi timp de 30 de ani şi acelaşi mod păgubos pentru cetăţeni de a face politică. Şi iată că în doar patru ani ceea ce părea atunci un vis, a devenit o realitate şi am reuşit să convingem comunităţi importante ale României că este nevoie de schimbarea aceasta şi schimbarea aceasta poate fi înfăptuită acum”, a afirmat Allen Coliban.

El a adăugat că a văzut mulţi oameni care au mers la vot cu entuziasm.

“Am fost foarte atent la ce s-a întâmplat în ziua votului în Braşov, dar şi în alte părţi şi am văzut foarte mulţi oameni care au mers cu entuziasm la vot şi cred că este un lucru fantastic ca după 30 de ani de politică făcută în acelaşi mod, lucru care a dus la scăderea a participării, la scăderea entuziasmului, la scăderea implicării să vedem că oamenii au mers cu entuziasm şi cu speranţă la vot. Cred este principalul câştig şi principala forţă pe care ne vom baza în această revoluţie a bunei guvernări”, a explicat primarul ales al Braşovului.

Primarul ales al Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, a declarat că toţi colegii săi ştiu ce îi aşteaptă în primăriile pe care le-au câştigat, care sunt problemele cu care se vor confrunta, dar că toţi sunt determinaţi şi hotărâţi să le rezolve.

“Am o amintire din duminica alegerilor, când s-au clarificat rezultatele mama mea mi-a scris, Lucian, mă bucur foarte mult pentru băcăuani şi îmi e tare milă de tine şi de ce te aşteaptă. Şi aşa este. Încă suntem în euforia acestor victorii, dar ştim cu toţii ce ne aşteaptă în aceste primării, ştim cu toţii ce moştenire avem, ce probleme mari şi grave în unele astfel de oraşe şi suntem perfect conştienţi că va fi mult de muncă, dar cunoscându-mi foarte bine colegii vă pot spune că suntem pregătiţi, determinaţi şi hotărâţi să le rezolvăm şi să arătăm ce se poate. În municipiul Bacău, cumva similar cu Bucureştiul, avem probleme cu apa, dar cu apă rece, nu cu apă caldă şi acesta va fi unul dintre obiective majore din mandatul meu”, a afirmat Lucian Stanciu Viziteu.

Primarul ales din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a afirmat, în conferinţa de presă, că duminică s-a încheiat domnia unei administraţii de 24 de ani care nu a mai vrut să se reformeze.

“În 2020 revoluţiile se fac prin vot. Duminică Alba Iulia a fost redată cetăţenilor după domnia ca să zic aşa unei administraţii de 24 de ani, care nu am mai vrut să se reformeze. Sincer vă spun a fost o victorie grea, dar am avut privilegiul să am în spatele meu o echipă nemaipomenită de tineri pentru că toţi sunt mai tineri ca mine, care trei luni de zile, nu o lună de zile, au bătut împreună cu mine toate străzile oraşului, toate cartierele, toate locuinţele au încercat să vorbească cu toţi oamenii, sute de kilometri, ore în şir şi această muncă a dat roade. De ce am făcut acest lucru? Nu neapărat pentru propaganda electorală, ci pentru a înţelege cu adevărat problemele cetăţenilor. Daţi-mi voie să vă spun că deşi ştiam multe din problemele oraşului, am aflat şi mai multe”, a afirmat Gabriel Pleşa.

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că nu mai trebuie să existe reţele de corupţie în Primărie, să nu se mai dea contracte cu dedicaţie. 

“A fost o victorie în care puţini au crezut, aflu zilele astea. Am crezut de la bun început în victoria la Sectorul 2, am crezut în victorie pentru că am avut o echipă fabuloasă alături de mine, care a stat în stradă şi a muncit, am avut un parteneriat loial cu PNL, partenerul nostru şi am avut încredere pentru că am stat în stradă atât de mult timp în ceea ce îmi spuneau cetăţenii. Sectorul 2 rămăsese în urmă cu administraţia cu 20 de ani. Administraţia Sectorului 2 se face ca în anul 2000, ca la începutul anilor 2000. Era absolut clar pentru toată lumea că avem nevoie de ceva nou, avem nevoie de un suflu nou, avem nevoie să nu mai existe reţele de corupţie în primărie, avem nevoie să nu se mai dea contracte cu dedicaţie, avem nevoie să nu se mai angajeze pe pile diverşi nepoţi, fini, cuscrii”, a afirmat Radu Mihaiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.