Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat marţi că vrea să obţină acordul boardului instituţiei financiare pentru un plan în valoare de 12 miliarde de dolari destinat finanţării achiziţiei de vaccinuri pentru noul coronavirus de către ţările sărace şi în dezvoltare, atunci când acesta va fi disponibil, în lunile următoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Malpass a declarat în exclusivitate pentru Reuters, într-un interviu, că iniţiativa face parte dintr-un ajutor în valoare totală de 160 de miliarde de dolari la care s-a angajat Banca Mondială.

Fondurile de 12 miliarde de dolari au rolul să ajute ţările să cumpere şi să distribuie din timp vaccinuri angajaţilor din sectorul sănătăţii şi altor lucrători din sectoare esenţiale, precum şi să extindă producţia de vaccinuri la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.