Candidatul democrat la preedinţia Statelor Unite Joe Biden, soţia sa Jill şi candidata pentru funcţia de vicepreşedinte Kamala Harris şi-au publicat marţi declaraţiile fiscale pentru anul 2019, cu câteva ore înaintea dezbaterii dintre Biden şi preşedintele Donald Trump, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile arată că Biden şi soţia sa Jill au declarat anul trecut venituri impozabile în valoare de 944.747 de dolari şi au plătit taxe federale de 31%, respectiv 299.346 de dolari.

Harris  şi soţul ei Doug Emhoff au declarat venituri impozabile de 3.018.127 de dolari, majoritatea proveniţi din parteneriatul lui Emhoff la o firmă globală de avocatură, DLA Piper. Cei doi au plătit un impozit pe venit de 1.185.628 de dolari, respectiv de 39%.

Publicarea declaraţiilor fiscale este un gest strategic, având loc la mai puţin de 48 de ore de la publicarea de către New York Times a unei investigaţii bazate pe declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump din ultimii peste 10 ani, care au arătat că acesta a plătit taxe federale de numai 750 de dolari în 2016 ţi 2017.

Potrivit publicaţiei, Trump nu a plătit taxe federale pe venituri, întrucât afacerile lui au înregistrat pierderi de sute de milioane de dolari, el folosindu-se de acest lucru pentru a-şi reduce obligaţiile fiscale.

Trump a afirmat că ceea ce  publicat New York Times este ”fake news”, dar nu a contestat în mod direct datele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.