Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ prevede că sumele neutilizate la nivel local în campania de informare publică de posturile radio şi de televiziune, în contextul pandemiei de coronavirus, vor fi redistribuite la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În situaţia în care, în bugetele prevăzute, rămân sume nealocate din cauza unor limitări obiective, sumele rămase vor fi redistribuite către celelalte staţii care nu au atins aceste limitări, exclusiv. Redistribuirea se va aplica repetat până la atingerea limitelor respective sau până la consumarea bugetului alocat campaniei”, arată actul normativ promulgat marţi de şeful statului. 

Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 63/2020 pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea, COVID-19, „Guvernul difuzează contra cost, prin intermediul serviciilor de programe de televiziune şi radiodifuziune, al ziarelor tipărite, revistelor, publicaţiilor periodice, al furnizorilor de servicii media online şi furnizorilor de publicitate prin mijloace de publicitate amplasate în localităţi, înregistrate în România, campanii de informare publică privind măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi campanii de informare publică privind modul de reluare a activităţilor economice şi sociale şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti, în conformitate cu prezenta ordonanţă de urgenţă, pentru o perioadă de 180 de zile de la data încheierii în acest sens a contractelor de prestări servicii, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020”.

Proiectul de lege care aprobă OUG a fost adoptat de Senat pe 16 iunie, iar pe 8 septembrie Camera Deputaţilor a adoptat decizional iniţiativa legislativă care a fost transmisă în aceeaşi zi la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.