Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost oprită temporar, după ce 12 angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională precizează că virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie şi că asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităţilor sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu va fi afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În urma testărilor periodice efectuate personalului din centrele de transfuzie din ţară, au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 12 persoane angajate ale Centrului de Transfuzie Sanguină Bistriţa. Astăzi, 29.09.2020, este în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică în cadrul acestui centru, iar activitatea a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către DSP Bistriţa-Năsăud", a anunţat, marţi, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.
 
În 26 septembrie a fost făcută o dezinfecţie la sediul centrului, urmând ca marţi, la ora 18:00, să fie realizată o nouă dezinfecţie.
 
"Menţionăm ca la nivelul CTS Bistriţa Năsăud au fost implementate şi respectate normele de protecţie sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziţia unităţilor sanitare din judeţ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie. 
Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităţilor sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistriţa, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj şi Maramureş vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului Bistriţa", a precizat sursa citată.
 
Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională "Prof.C.T .Nicolau" Bucureşti a menţionat că va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecţie sanitară şi testarea periodică a personalului din Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară.
 
Săptămâna trecută, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa au fost confirmaţi doi angajaţi infectaţi cu noul coronavirus. În total, instituţia are 18 salariaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.