Daniel Tudorache a acuzat USR că pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral Sector 1 şi că este un lucru ilegal. Candidatul PSD la primăria de sector a precizat că un curier s-a dus să strângă procesele verbale de la reprezentanţii PSD, care erau mai puţin de 100. Acesta a adăugat că după solicitarea pe care a făcut-o pentru renumărarea voturilor, BEC va stabili cine este câştigător şi a ţinut să reitereze că numărătoarea paralelă a PSD a arătat că el are cu 200 de voturi în plus faţă de candidata USR Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se creează o presiune de către candidaţii USR, sau candidatul USR.Candidaţii USR şi reprezentanţii USR sunt peste reprezentanţii din biroul electoral de sector. Pun presiune. Deci e ceva ilegal”, a afirmat Daniel Tudorache, înaintea unei întâlniri marţi cu cei din conducerea PSD la sediul partidului. 

Întrebat cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, Tudorache a răspuns: „Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge procesele verbale de la reprezentanţii noştri din secţii. Atâta tot. Nimic nu a făcut şi a şi întrebat. Deci s-a dus cu acele procese verbale la preşedintele biroului electoral un procuror şi l-a întrebat «domnule, ce e ilegal aici?». Şi a zis «nu e nimic ilegal»”.

El a mai spus că este o ţară liberă şi USR poate face câte plângeri doreşte.

Chestionat dacă el crede că este câştigător la Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache a replicat: „BEC va spune cine va fi câştigător. După numărătoarea noastră paralelă, noi considerăm că avem în plus 200 de voturi. Dar în final BEC va spune cine e câştigător”.

„Noi am depus aseară până în ora 00.00 o solicitare pentru renumărarea voturilor. Dacă toţi îşi doresc transparenţă haide să o facem şi dacă USR îşi doreşte transparenţă hai să fie de acord cu acea solicitare şi votul exprimat să fie renumărat”, a completat social-democratul.

El a întrebat presa „s-au terminat de introdus toate buletinele?”, atunci când i-a fost semnalat că pe site-ul BEC nu apare acea diferenţă de 200 de voturi în faţa candidatei USR Clotilde Armand.

„Hai să aşteptăm să se introducă toate buletinele”, a conchis Tudorache.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand, a anunţat că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce ea a semnalat nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

Clotilde Armand a acuzat luni o tentativă de fraudare a votului şi a publicat imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate.

„Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand.

Ulterior, ea a publicat procese verbale pe care codul QR este aplicat, comentariul ei fiind: „Aşa a numărat PSD voturile”.

Poliţia a ridiciat deja documente în acest caz şi au avut loc audieri, iar membri ai USR au pichetat în noaptea de luni spre marţi Biroul Electoral de Sector.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.