PSD Vrancea cere Biroului Electoral Judeţean ca voturile declarate nule pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean să fie verificate. De asemenea, PNL şi USR PLUS cer verificarea voturilor nule înregistrate pentru alegerea consilierilor judeţeni, în condiţiile în care sunt 10.000 de voturi nule, acelaşi număr ca în 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Toma, câştigător al mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, a anunţat, luni, că PSD a cerut verificarea buletinelor nule pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean.

”Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile în ceea ce priveşte conducerea Consiliului Judeţean Vrancea, cum de altfel a câştigat alegerile din mai multe localităţi din judeţul Vrancea. Datele din punctul nostru de vedere nu sunt finalizate, nici la biroul de circumscripţie nu s-au finalizat, având în vedere solicitarea PSD de reverificare a voturilor nule pentru candidatul la CJ Vrancea. Am decis să cerem şi noi şi pentru Consiliul Judeţean. Nu vă ascundem că şi în 2016 a fost acelaşi număr de votanţi şi acelaşi număr de voturi nule”, a declarat Cătălin Toma.

Acesta a precizat că primul lucru pe care îl va face după prelurea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean este să ceară un audit:”Vom avea foarte multe lucruri de făcut. Insist ca în primele zile când vom prelua această funcţie să facem şi un audit pentru că această instituţie are în desfăşurare proiecte care au avut de suferit sau suferă în ce priveşte execuţia bugetară. Nu vreau să plec la drum cu tot felul de băgat sub preş”.

Partidul Naţional Liberal a câştigat funcţia de primar în 29 de localităţi ale judeţului Vrancea. Liberalii au câştigat detaşat în comunele care aveau


deja primari, cum este, de pildă, cazul primarului din Vizantea Livezi, ales cu nu mai puţin de 93 la sută din voturi.

Au câştigat însă şi 9 localităţi noi, considerate până acum fiefuri ale PSD: două oraşe, respectiv Adjud şi Panciu şi comunele Dumitreşti, Garoafa,
Măicăneşti, Slobozia Bradului, Soveja, Spulber şi Suraia.

Cea mai mare supriză rămâne însă schimbarea de la vârful Consiliului
Judeţean.

Marian Oprişan a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean
Vrancea fără întrerupere din 2000 până în prezent. Anterior, el mai
fusese timp de un an preşedinte, în perioada 1995-1996, iar în perioada
1996 – 2000 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Cătălin Toma, preşedintele ales în urma votului de ieri, are 42 de ani şi
este profesor de limba franceză. Între anii 2008 – 2016 a fost primar al
comunei Jariştea, timp de două mandate. A fost reales în 2016, dar a
renunţat la primărie după ce la alegerile generale a fost ales senator.
Cătălin Toma l-a învins pe Marian Oprişan la o diferenţă de 4 procente din
voturile valabil exprimate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.