Candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. ”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand. Uşterior Armand a publcat procese verbale pe care codul QR este aplicat, alături de mesajul: Aşa a numărat PSD voturile. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că imaginile publicate de Clotilde Armand şi acuzaţiile care i se aduc sunt ”nişte prostii”. Poliţia Capitalei face cercetări, iar persoana care a fost văzută cu procesele în mână a fost audiată. Candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, acuză fraudarea votului şi anunţă că se va cere renumărarea. ”Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local”,afirmă Cristian Băcanu. Preşedintele USR Sector 4, Paul Ene, reclamă furturi ale voturilor Alianţei, în mai multe secţii de votare. Potrivit acestuia, la Secţia 759, deşi au fost raportate zero voturi pentru USR PLUS, în realitate erau 382, ceea ce situa Alianţa pe locul 1 în secţia respectivă. ”Aşa se fură”, a afirmat Ene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI ALEGERI LOCALE 2020 - Preşedintele USR Sector 4 reclamă furturi ale voturilor Alianţei, în mai multe secţii de votare
CITEȘTE ȘI ALEGERI LOCALE 2020 - Cristian Băcanu acuză o ”fraudă masivă” în Sectorul 5: Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local/ Un vot pentru mine a fost înlăturat/ Vom solicita renumărarea voturilor
CITEȘTE ȘI ALEGERI LOCALE 2020 – Violeta Alexandru: Prea multe semne de întrebare plecate de la procesele verbale din sectoarele 1 şi 5/ Vom lua o decizie cu privire la solicitarea de renumărare a voturilor în mai multe sectoare din Bucureşti

UPDATE: Clotilde Armand a publicat, de asemenea, imagini cu procesele verbale din seciile din Sectorul 1 care încă nu au fost numărate. 

”V-am promis o primărie transparentă. Începem de azi. Acestea sunt procesele verbale ale secţiilor rămase nenumărate în Sectorul 1. Acestea sunt voturile voastre”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ulterior, Armand a publicat un nou mesaj, în care apare un proces verbal pe care codul QR este aplicat, nu generat direct, ca la procesele verbale publicate anterior. 

”Hai să vă arăt cum arătau cele 200 de voturi în plus despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviţi codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Aşa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers”, este mesajul postat pe Facebook de candidata USR PLUS. 

Mai mulţi membri ai USR au pichetat sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, acuzând tentativa de fraudare a alegerilor locale de către primarul social-democrat Dan Tudorache.

FOTO- Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO- Inquam Photos / Octav Ganea

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituţie a primăriei şi cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaţilor de la Direcţia de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Candidata USR PLUS a publicat un video cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. În imagini se vede cum, în sediul Primăriei, sunt forţe de ordine şi mai multepersoane. 

”Ce aţi văzut acolo este un teand de procese verbale cu alegerile de ieri, originale, semnate, ştampilate, luate de la Biroul Electoral de sector care este jos şi au fost aduse aici, la sediul primăriei. Sunt acum în Primăria Sectorului 1. Colegii mei, care nu aveau voie să fie în Biroul Electoral de sector au avertizat Poliţia şi Jandarmeria şi au găsit aceste procese verbale”, afirmă Clotilde Armand în clipul video.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a respins acuzaţiile.

”Hai să fim serioşi”, a fost prima reacţie a lui Tudorache la acuzaţia că ar fi pregătit o fraudă electorală.

”Erau procese verbale care urmau să meargă în secţiile de votare. Erau copii care urmau să fie completate de reprezentanţi din secţiile de votare. Asta era tot”, a declarat el pentru News.ro.

Despre înregistrări şi cele susţinute de Clotilde Armand, el a spus că sunt ”nişte prostii”.

Daniel Tudorache a afirmat că nu a discutat cu poliţia: ”Nu, de ce? Erau copii. Aşa se dau. Înainte de a merge în secţiile de votare se dau acele copii. Punct”.

La rândul lor, reprezentaţii Poliţiei Capitalei au transmis că se fac cercetări.

”Astăzi, în jurul orei  15: 45, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat , candidat al unui partid politic  pentru funcţia de consilier,  ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi  reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele în cauză au fost identificate şi sunt conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept”, a transmis Poliţia Capitalei.

Lupta pentru funcţia de primar al Sectorului 1 este strânsă.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţine, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până la ora 16:00 indică faptul că 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.