Forul european de gimnastică (UEG) a anunţat, luni, în urma şedinţei online a Comitetului Executiv că a cerut federaţiei internaţionale de profil să informeze CIO privind imposibilitea organizării calificărilor olimpice continentale la disciplina artistică, din cauza pericolului pandemic. De asemenea, Campionatul European de gimnastică ritmică va avea loc în luna noiembrie, la Kiev (Ucraina), însă tot fără calificări olimpice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza situaţie pandemice de-a lungul întregii Europe, nu putem organiza calificările olimpice la niciun Campionate European din acest an”, a transmis UEG.

Forul continental a mai precizat că Europenele de gimnastică ritmică vor avea loc aşa cum a fost stabilit la ultima decizie din iunie, între 26-29 noiembrie (Kiev), dar tot fără calificări olimpice.

Campionatele Europene de gimnastică artistică, amânate şi ele din luna mai, sunt  în pericol să nu mai aibă loc la Baku, între 9-13 decembrie cele masculine, respectiv între 17-20 decembrie cele feminine. UEG a decis, luni, să mai aibă discuţii cu organizatorii, iar un răspuns oficial va fi anunţat în 5 octombrie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.