Cea mai înaltă instanţă judiciară spaniolă a confirmat luni condamnarea preşedintelui separatist regional catalan Quim Torra la un an şi jumătate de ineligibilitate, după ce acesta a fost găsit vinovat de nesupunere, o sentinţă care antrenează în mod automat destituirea acestuia din funcţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele au avut loc în martie 2019, când Torra a refuzat să se supună ordinelor autorităţii electorale de a retrage embleme separatiste de pe faţada sediului Guvernului regional în timpul campaniei în vederea alegerilor legislative.

Condamnat în decembrie, în primă instanţă, la un an şi jumătate de ineligibilitate, preşedintele ”Generalitat” a sugerat că ar putea să nu respecte sentinţa celei mai înalte instanţe judiciare spaniole.

”Da, nu m-am supus”, a recunoscut el în timpul procesului.

”Dar am făcut-o pentru că era imposibil să mă supun unui asemenea ordin”, adăuga el, sfidând justiţia şi prevalându-se de libertatea de exprimare.

”Tribunalul Suprem confirmă condamnarea la un an şi jumătate de ineligibilitate a domnului Torra din cauza unui delict de nesupunere”, a anunţat instanţa luni într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.