Municipiul Tulcea are un nou primar după 16 ani, alegerile locale fiind câştigate de liberalul Ştefan Ilie, care a obţinut peste 10.000 de voturi, iar PSD a câştigat conducerea Consiliului Judeţean, prin actualul preşedinte, Horia Teodorescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea au fost câştigate de candidatul PNL, Ştefan Ilie, care a obţinut 10.361 de voturi, el fiind urmat de candidatul PSD, Andaluzia Luca, cu 7.792 de voturi şi de fostul primar Constantin Hogea, candidat independent, care a fost votat de 2.151 de alegători. 
 
La alegerile pentru Consiliul Local PNL a obţinut cele mai multe voturi – 9.343, pe locul secund clasându-se PSD cu 7.596, Partidul Ecologist Român- 1.948 de voturi, Alianţa USR-PLUS – 1.940 de voturi, Partidul Pro România - 1.507 voturi. 
 
Structura Consiliului Local Tulcea este următoarea: PNL – 9 consilieri, PSD – 7, Partidul Ecologist Român şi Alianţa USR-PLUS, câte 2, Partidul Pro România – 1. 
 
Ştefan Ilie este fostul primar al comunei Luncaviţa, el conducând această comunitate timp de patru mandate.
 
Constantin Hogea a fost primar al municipiului Tulcea din anul 2004. 
 
PSD a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea. Actualul preşedinte Horia Constantinescu a fost reales în această funcţie, el fiind votat de 33.294 de alegători. Principalul său contracandidat a fost candidatul PNL, deputatul George Şişcu, care a primit 28.951 de voturi. Lupta a fost strânsă şi pentru Consiliul Judeţean, liberalii reuşind să-i învingă pe social-democraţi cu 233 de voturi. Astfel, PNL a luat 29.947 de voturi, iar PSD – 29.714.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.