Opozantul rus Aleksei Navalnîi, otrăvit cu noviciok potrivit unui număr de trei laboratoare europene, a anunţat luni că a fost vizitat de cancelarul german Angela Merkel în timp ce era spitalizat la Berlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Merkel pentru că mi-a făcut o vizită la spital”, a scris pe Twitter Navalnîi, confrmând o informaţie dezvăluită de revsta germană Der Spiegel.

Un neobosit activist în lupta împotriva corupţiei şi un critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simţit foarte rău la 20 august, la bordul unui avion, în Siberia.

Spitalizat iniţial într-un oraş siberian, el a fost transferat apoi la Spitalul Charité, la Berlin, la cererea rudelor sale. El a fost externat săptămâna trecută şi îşi continuă convalescenţa în capitala germană.

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitalele europene au îndemnat Rusia să prezintă explicaţii şi să ancheteze. Moscova respinge însă toate acuzaţiile.

Revista germană Der Spiegel a dezvăluit duminică seara că Angela Merkel i-a făcut o ”vizită secretă” opozantului rus în timpul spitalizării acestuia la Berlin, cokmentând că ea a manifestat astfel ”solidaritatea Guvernului german faţă de Aleksei Navalnîi”.

”Faptul că şefa însăşi a Guvernului s-a dus să se întâlnească cu un politician din opoziţie este un semn în plus adresat Guvernului rus care arată că Berlinul nu va ceda şi că vrea să stabilească adevătul din spatele acestui caz”, dă asigurări Der Spiegel.

Navalnîi îndeamnă ca această vizită să nu fie catalogată drept ”secretă”.

”A fost mai degrabă o întâlnire privată şi o discuţie cu familia”, afirmă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.